Thumbnail

Παιδικά χαμόγελα Παιδικά χαμόγελα

Αυτό τo παιδικό δωμάτιο είναι σίγουρο πως θα σε εμπνεύσει
Ίσως η πιο έξυπνη, οικονομική και όμορφη ιδέα για να μετατρέψεις το παιδικό δωμάτιο στο τέλειο μέρος για να μεγαλώσει το παιδί σου.

dul1

Το παιδικό δωμάτιο για τους γονείς θεωρείται ο πιο ζεστός χώρος του σπιτιού. Από την άλλη μεριά, για τα παιδιά, το δωμάτιό τους αποτελεί το καταφύγιό τους… Ο χώρος που παίζουν, διαβάζουν και κάνουν όνειρα για το μέλλον. Αν υπάρχει ένα δωμάτιο του σπιτιού όπου πραγματικά μπορείς να αφήσεις τη φαντασία σου να… ξεδιπλωθεί, αυτό δεν είναι άλλο από το παιδικό. Οι χώροι που είναι φιλικοί προς τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να εμπνεύσουν ακόμη και τους ενήλικες και να αποτελέσουν αφορμή για να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. 

Μια πολύ διαδεδομένη πρόταση είναι η ζωγραφική σε κάποιον τοίχο. Θα καλέσεις έναν φίλο ή μια φίλη επαγγελματία ζωγράφο για να αναλάβει να σου φτιάξει ένα δωμάτιο με το θέμα που θα επιλέξεις. Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε αγαπημένους ήρωες από τα παραμύθια, cartoons ή ακόμα ένα φυσικό τοπίο. Απλώς, επειδή ένας ζωγραφισμένος τοίχος με χρώματα Dulux είναι από μόνος του ένα έργο τέχνης, μην φορτώσεις το υπόλοιπο δωμάτιο με σχέδια, χρώματα, πολύχρωμες κουρτίνες ή πολλά κάδρα. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Ναυτικό στυλ… γιατί μας αρέσει πολύ 

dul2

dul3

dul4

Στόχος είναι να πετύχεις ένα αισθητικό αποτέλεσμα, που θα προσφέρει ξεκούραση και γαλήνη στα παιδιά και όχι ένα δωμάτιο που θα προκαλεί ένταση. Οι δυνατότητες που έχεις με ένα χρώμα είναι αμέτρητες. Το περίγραμμα μιας πόλης ή βουνών στην περίπτωση μας, που το κρεβάτι δεν έχει προσκέφαλο, είναι μια υπέροχη επιλογή και αρκετά πρωτοποριακή, γι' αυτό και καταλήξαμε σε αυτό. Χρώματα, όπως είναι το πράσινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο είναι ιδανικά για ένα παιδικό δωμάτιο, τόσο για αγόρια, όσο και για κορίτσια, καθώς είναι χρώματα της φύσης. Προκαλούν ζεστασιά και ηρεμία, αρκεί να τα χρησιμοποιήσεις με μέτρο και όχι όλα μαζί. Μην προτιμήσεις το σκούρο πορτοκαλί γιατί προκαλεί έντονα συναισθήματα. Απόφυγε το κόκκινο, μιας και είναι χρώμα της έντασης, ενώ το ροζ έχει παρατηρηθεί πως τα παιδιά το βαριούνται πολύ σύντομα. Απόφυγε το πολύ λευκό γιατί προκαλεί κενά συναισθήματα και αν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις, συνδύασε το με διάφορα άλλα χρώματα. Οι χρωματικές αποχρώσεις που θα επιλέξεις για να βάψεις το δωμάτιο του παιδιού σου θα το βοηθήσουν να εκφραστεί καλύτερα, προσφέροντας του χαρά, ξεγνοιασιά και ηρεμία. Έχοντας χρωματική ισορροπία στο δωμάτιο, τα παιδιά γίνονται πιο συνεργάσιμα, δεν έχουν επιθετικές τάσεις και αναπτύσσονται καλύτερα σε πνευματικό επίπεδο. 

dul5
 

dul6

dul7

 

dulux

dul10

Ο Θοδωρής διάλεξε τις αποχρώσεις του μπλε, αποχρώσεις της Dulux από τα Chakarian Colour Centres, χρώματα που κερδίζουν αμέσως το μάτι και τις εντυπώσεις. Στα αγόρια αρέσει να δείχνουν τον δυναμισμό τους. Καθώς λοιπόν τα αγόρια ξεφεύγουν γρήγορα από τα παιδικά θέματα, θα φτάσεις κι εσύ ως καλλιτέχνης, γρηγορότερα σε απλούστερους διακοσμητικούς συνδυασμούς, που εμπλουτίζονται με έντονα χρώματα. "Παίξε" με τις κλίμακες, συνδυάζοντας μεγάλες ρίγες και ταίριαξε τα με τα μοτίβα στις μαξιλαροθήκες και τα κουτιά αποθήκευσης. Οι λευκοί τοίχοι του προϊδεάζουν για την τάξη και την καθαριότητα που επικρατεί, ενώ τα απαλά χρώματα που βρίσκονται στα έπιπλα, τα παιχνίδια και τα διακοσμητικά, ανεβάζουν ιδιαίτερα τη διάθεση. Το ξύλινο πάτωμα είναι από τα πιο κομψά στοιχεία του δωματίου, ωστόσο η ζωγραφιά στον τοίχο αναδεικνύει την παιδικότητα του χώρου. Λίγες ημέρες θα πάρει από τον χρόνο σου, αλλά θα αποκτήσει την αρχική του υπόσταση που ακούει στο όνομα παιδικό δωμάτιο. Το παιδί σου περιμένει από εσένα να του φτιάξεις έναν μαγικό χώρο, το πρώτο του δωμάτιο. Η πρώτη και ουσιαστικότερη κίνηση πριν ξεκινήσεις την ανανέωση είναι να κάνεις χώρο για να φυλάξεις αυτά που δεν θέλει. Μετά διαλέγετε τα έπιπλα και ύστερα αρχίζουν τα δύσκολα… να τα αναδείξετε με τη σωστή διακόσμηση. 

 

dulux 1

dul15

dul14

dul13

dul12

dul11
 

Ευχαριστούμε τα Chakarian Colour Centres για την πολύτιμη βοήθεια.

Τα υπέρ: To εκπληκτικό αποτέλεσμα που θα σας ταξιδέψει οικογενειακώς! 
Tα κατά: Το μεγαλούτσικο κόστος, ανάλογα βέβαια και με το τι θα επιλέξεις. 
Τip: Aν θέλεις ζωγραφική οπωσδήποτε, μπορείς να αυτοσχεδιάσεις. Αγόρασε πινέλα και δημιούργησε. Αν δεν «πιάνει» το χέρι σου, μην στενοχωριέσαι. Όλο και κάποια/καποιος φίλη, φίλος, αδερφή, αδελφός, θα μπορέσει να σε βοηθήσει.

Το πιο σημαντικό είναι ότι κάθε χρώμα Dulux  διαθέτει μια σειρά από πλεονεκτήματα. Στην προκειμένη, το Dulux Trade Vinyl Matt είναι ένα υψηλής ποιότητας υδατοδιαλυτό ματ χρώμα, με εξαιρετική κάλυψη. Παράλληλα, έχει άψογο φινάρισμα, ενώ είναι ανθεκτικό στο συχνό πλύσιμο. Με λίγα λόγια, είναι ό,τι πιο ιδανικό για ένα παιδικό δωμάτιο. 

 

Οι μπογιές Dulux από τα Chakarian Colour Centres που χρησιμοποιήθηκαν 
70BG70/113
50BG44/184
30BG37/110
30BG23/124
30BG14/248

Home