Thumbnail

Οταν το χρώμα συνάντησε τις υφές Οταν το χρώμα συνάντησε τις υφές

Το YSG Studio προσθέτει χρώμα και μοτίβα σε μια μη συμβατική μετατροπή ενός ρετιρέ στις αποβάθρες του Walsh Bay στο Σίδνεϊ. Γιατί κάπου ακόμα είναι καλοκαίρι.
Η Yasmine Saleh Ghoniem, ιδιοκτήτρια του Amber Road Design Studio, κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα ενα μαγικό χώρο, δίνοντας ζωή μία παλιά αποθήκη πάνω στη θάλασσα. 


WB3

Το σπίτι αυτό βρίσκεται δίπλα στις αποβάθρες του Walsh Bay στο Port Jackson του Σίδνεϊ, ένα project της Crane in the Sky, μεταμορφώνοντας πλήρως ένα παλιό κτίριο της δεκαετίας του 1990. Με ένα αυστηρό brief για «χωρίς λευκά ή μπεζ κομμάτια επίπλων», το YSG Studio έδωσε προτεραιότητα στην τεράστια συλλογή τέχνης του πελάτη, συμπληρώνοντάς τα avant-garde αντικείμενα και με ειδικά προσαρμοσμένα έπιπλα σε όλο το σπίτι. Παρά την αξιοζήλευτη τοποθεσία και τη θέα στην προκυμαία, το αρχικό σπίτι δεν είχε καθόλου φωτεινή ροή. Το κτίριο είχε αυτό που η Yasmine περιγράφει ως «εταιρική» ατμόσφαιρα, με γωνιακά και στενά κλειστά δωμάτια. Προκειμένου να επωφεληθεί τη θέα της θάλασσας , το YSG Studio αναδιαρθρώθηκε δομικά, σχεδιάζοντας καινούργιους διαδρόμους και κουζίνα, ενώνοντας το σαλόνι και την τραπεζαρία προσφέροντας τους την απόλυτη θέα.

WB2

WB4

WB5

WB1

Τα πλακάκια από ασβεστόλιθο στο χρώμα της  άμμου αποτελούν ένα από τα πολλά στρώματα αφής στο σπίτι και είναι το τέλειο πάντρεμα με τους γύψινους τοίχους απο Marmorino. Η ανανεωμένη βάσης της παλέτας του YSG Studio από ουδέτερα χρώματα επιτρέπει την εμφάνιση χρωμάτων στα έπιπλα και τα έπιπλα με τα στολίδια. Η κουζίνα σχεδιάστηκε σε αποχρώσεις του πράσινου και φυσικη ουδέτερη διάτρητη ξυλεία,  με μια βρύση σε χρώμα ροζ καραμέλα. Αυτό το ροζ επαναλαμβάνεται στα αμπαζούρ των κρεβατοκάμαρων των επισκεπτών και στο χαλί του καθιστικού. Τα γλυπτά έπιπλα έχουν επιλεγεί για να δημιουργήσουν ενα “δραματικό” ύφος σε όλο το σπίτι. Το στρογγυλεμένο τραπεζάκι Tobi-Ishi, οι καμπύλες καρέκλες Amelie και τα φανταχτερά κρεμαστά φώτα με ροζ λωρίδες, μεταφέρουν μια έντονη αίσθηση ροής στην τραπεζαρία, δίπλα στο δερμάτινο μπαρ. Ο χάλκινος καθρέφτης του μπαρ αντανακλά την θέα του νερού, μεγαλώνοντας το δωμάτιο, δημιουργώντας φωτεινά μοτίβα στο χώρο. Ειδικά σχεδιασμένα χαλιά από το YSG Studio διαφοροποιούν κάθε χώρο - και είναι ένα έργο τέχνης από μόνα τους. 

WB6

WB7

WB8

WB9

WB10

Πολυ-πολιτισμικές αναφορές γίνονται σε όλο το σπίτι στους πίνακες πάνω από το τραπέζι. Η “σκηνοθέτης” του YSG Studio Yasmine Ghoniem παραδέχεται ότι είναι το αγαπημένο της δωμάτιο σε όλο στο σπίτι. «Ο συνδυασμός χρωμάτων, υφών και μοτίβων,  αντιπροσωπεύει μια συλλογή από απομνημονεύματα ζωής, δημιουργώντας ένα εσωτερικό χώρο γεμάτο συναισθήματα,» λέει η Yasmine. Το δάπεδο απο σκούρο ξύλο στα κατώφλια κάθε υπνοδωματίων, δημιουργεί ένα σημείο διαφοράς μεταξύ του ιδιωτικού και του κοινόχρηστου χώρου. Καθώς το σπίτι έχει σχεδιαστεί για ένα άτομο, το τρίτο υπνοδωμάτιο μετατράπηκε σε μελέτη με θέα στο νερό.

WB12

WB11

source ysgstudio
 

Home