Thumbnail

Αυτά τα Χριστούγεννα, ας χαρίσουμε βιβλία Αυτά τα Χριστούγεννα, ας χαρίσουμε βιβλία

Τι λες; Εσύ θα ακολουθήσεις το πολύ όμορφο κάλεσμα του Μουσείου Παραμυθιού;
Όλοι σχεδόν έχουμε την αίσθηση πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για ένα παιδί απ' το να του χαρίσουμε ένα παιχνίδι τώρα τις γιορτές. Άντε και του το χαρίσαμε. Και ενθουσιαστεί. Ξέρουμε πως αυτή η χαρά και ο ενθουσιασμός θα κρατήσει για λίγο, μέχρι το επόμενο παιχνίδι. Αν θέλουμε πραγματικά να χαρίσουμε κάτι με ουσία και νόημα στα παιδιά μας, αυτό δεν είναι ένα άλλο από ένα βιβλίο. Γιατί μαζί τον προσκαλούμε σ' 'εναν μαγικό κόσμο, που καλλιεργεί εξίσου τη γλώσσα και τη φαντασία του, προσφέροντάς του, αμέτρητα ερεθίσματα που θα του δώσουν πολύτιμα εφόδια για το μέλλον.

Το Μουσείο Παραμυθιού μάς καλεί να δωρίσουμε βιβλία αυτά τα Χριστούγεννα! 

«Υπάρχουν περισσότεροι θησαυροί στα βιβλία από ό,τι σ’ ολόκληρη τη λεία των πειρατών στη Νήσο των Θησαυρών», είχε πει σε συνέντευξη του ο αγαπημένος Walt Disney, ενώ ο Αργεντινός συγγραφέας Jorge Luis Borges, μία από τις σημαντικότερες λογοτεχνικές μορφές του 20ού αιώνα φανταζόταν τον παράδεισο ως ένα είδος βιβλιοθήκης και ο πολυγραφότατος  Αμερικανός συγγραφέας Stephen King  θεωρούσε πως τα βιβλία είναι μια μοναδική, φορητή μαγεία.

Τα βιβλία αποτελούν αναμφίβολα ένα κόσμο μέσα από τον οποίο ζωντανεύουν ήρωες, εικόνες και γεγονότα που μας ταξιδεύουν μέσα από τις λέξεις, τις φράσεις και τις περιγραφές τους. Το Μουσείο Παραμυθιού με τη λειτουργία του τον Φεβρουάριο του 2017, έθεσε ως πρωταρχικό του στόχο την ανάπτυξη και καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας. Μέσα από τις δράσεις του και τα προγράμματα του επιχειρεί να αγαπήσουν τα παιδιά τον μαγικό κόσμο των βιβλίων και να αναπτύξουν την δημιουργικότητα και την φαντασία τους! 

Αυτά τα Χριστούγεννα... δωρίζω βιβλία! 
Με βάση τους πρωταρχικούς του στόχους για την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, την καλλιέργεια της αγάπης και τον σεβασμό προς το βιβλίο, το Μουσείο Παραμυθιού ανακοινώνει την έναρξη της καμπάνιας «Αυτά τα Χριστούγεννα... δωρίζω βιβλία!». Στόχος της, να στηρίξουμε τον μαγικό κόσμο των βιβλίων, όλους εκείνους τους ανθρώπους που δίνουν την ψυχή τους για τη δημιουργία, τη συγγραφή, την εικονογράφηση, την παραγωγή και την έκδοση ενός βιβλίου. Όλους αυτούς που μας ταξιδεύουν και μας χαρίζουν γεναιόδωρα πλουμιστούς κόσμους και εικόνες που τώρα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας τις χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ άλλοτε. 

christmas

Αυτή τη γιορτινή περίοδο των Χριστουγέννων το Μουσείο Παραμυθιού καλεί τον καθένα από εμάς να προσφέρει ως δώρο στα αγαπημένα του πρόσωπα ένα βιβλίο το οποίο είτε θα αγοράσει, είτε βρίσκεται σε κάποιο ράφι της βιβλιοθήκης του ή είναι ξεχασμένο σε κάποιο συρτάρι του σπιτιού. 

Η καμπάνιας περιλαμβάνει δυο δράσεις, ενώ θα υπάρξει στη συνέχεια και μία μεγάλη έκπληξη!  

Δράση πρώτη
Το Μουσείο Παραμυθιού μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, θα ξεκινήσει μία αλυσίδα βιβλίων, με στόχο να μεγαλώνει συνεχώς, γεμίζοντας τα timeline μας με εξώφυλλα βιβλίων ή φωτογραφίες μας με τα βιβλία που θα δωρίσουμε. To Μουσείο θα ξεκινήσει τη δράση ποστάροντας το βιβλίo ή τα βιβλία που θέλει να δωρίσει τα φετινά Χριστούγεννα, κάνοντας tag το άτομο ή τα άτομα στα οποία θα τα προσφέρει, οι οποίοι με τη σειρά τους θα κληθούν να συνεχίσουν αυτό το challenge, ποστάροντας με τη σειρά τους το βιβλίο ή τα βιβλία που θα δωρίσουν κάνοντας tag το άτομο ή τα άτομα που θα τα προσφέρουν.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Ευχάριστα νέα: Το Μουσείο Παραμυθιού επιστρέφει στη δράση 

Thumbnail

ΔΙΑΒΑΣΕ: Σε ρόλο παραμυθά η Χριστιάνα Αριστοτέλους για τους μικρούς μας φίλους 

Δράση δεύτερη
Το Μουσείο Παραμυθιού μέσω της σελίδας του στο Facebook, θα προσκαλέσει παιδιά και γονείς, να αναρτήσουν κάτω από το ποστ της καμπάνιας ένα σχόλιο ή μία φωτογραφία με το βιβλίο ή τα βιβλία, καινούργια ή παλιά που θα προσφέρουν φέτος τα Χριστούγεννα σε αγαπημένα τους πρόσωπα κάνοντας τους tag. Στόχος να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα βιβλία που θα αποτελέσουν για όλους μας ένα μεγάλο ευρετήριο για πιθανά νέα αναγνώσματα. 

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι αλλιώτικα. Εκείνο που αναζητάμε είναι να ταξιδέψουμε με το μυαλό μας και να μεταφερθούμε σε κόσμους μαγικούς και ονειρεμένους. Επιθυμία μας είναι να έρθουμε σε επαφή με ήρωες και ηρωΐδες, να περιλανηθούμε στα μονοπάτια των λέξεων, της λογοτεχνίας, των παραμυθιών και των βιβλίων και όπως λέει και μία αραβική παροιμία  αναφερόμενη στο βιβλίο «να κουβαλήσουμε ένα κήπο στην τσέπη μας».

Αυτά τα Χριστούγεννα λοιπόν μην το σκέφτεσαι, δώρισε ένα βιβλίο στα αγαπημένα σου πρόσωπα.     
  

Home