Thumbnail

Συμβουλές ζωής…από μάνα σε κόρη Συμβουλές ζωής…από μάνα σε κόρη

20 μαθήματα ζωής για όλες τις γυναίκες που αξίζει να διαβάσεις!
Πριν από αρκετό καιρό είχε πέσει στα χέρια μου ένα άρθρο που είχε ως τίτλο «μαθήματα ζωής για τη κόρη σου». Το άνοιξα, το διάβασα και ομολογώ πως είχα αποφασίσει να προσπαθήσω να τα εφαρμόσω, έτσι το αποθήκευσα για να μπορώ να το διαβάζω όποτε θέλω μια συμβουλή ή …μέχρι να κάνω κόρη.

Σήμερα το θυμήθηκα ξανά και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σου. Προσπάθησα να ξεχωρίσω μερικά για να μην σου βάλω και τα 20, αλλά δεν μπόρεσα να αφαιρέσω καμία, είναι όλες για μένα το ίδιο σημαντικές, σου τις μεταφέρω λοιπόν αυτούσιες. 


Διάβασε τις, τύπωσε τις, μοιράσου τις, μετάφερε τις στις φίλες ή στις κόρες σου.  Είναι όλες μαθήματα ζωής, από αυτά που σε βοηθάνε να την δεις με άλλο μάτι, να την αγαπήσεις, να την εκτιμήσεις, να την απλοποιήσεις!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Oι κλινικές που μπορείς να γεννήσεις δωρεάν βάσει ΓεΣΥ


Τις συμβουλές τις έχει γράψει η συγγραφέας Τζέιμι Μόρισον Κέρτις στο βιβλίο της «Prudent Advice: Lessons for My Baby Daughter (Σοφές συμβουλές: Μαθήματα για την κορούλα μου)».  Στόχος της ήταν να συγκεντρώσει 500 μαθήματα ζωής που μπορούν να μετατρέψουν ένα κορίτσι σε μια αληθινά καλή κι ευτυχισμένη γυναίκα. Ε, πιστεύω πως τα κατάφερε!

1.     Μην υποτιμάς την ικανότητα του πατέρα σου να δείξει κατανόηση. Ούτε και κανενός άλλου.


2.     Το shopping δεν είναι ούτε χόμπι ούτε σπορ. Αν διαπιστώσεις ότι για σένα έχει γίνει χόμπι, βρες κάτι άλλο για να γεμίζει μέσα σου το κενό όπου βάζεις τα ψώνια σου.


3.     Μπορείς να είσαι ταυτόχρονα όμορφη και έξυπνη. Δεν πάνε πάντα μαζί, αλλά το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Αυτό ισχύει τόσο για σένα όσο και για τους άλλους.


4.     Ζήσε για λίγο μόνη σου. Μην γίνεις από «κόρη κάποιου», «γυναίκα κάποιου» και «μητέρα κάποιου» χωρίς να μείνεις για λίγο μόνη με τον εαυτό σου. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να ανακαλύψεις ποια είσαι όταν δεν σε βλέπει κανείς, τι χρειάζεσαι και ότι τελικά είσαι μια ικανή, ανεξάρτητη γυναίκα.


5.     Χόρεψε. Ο ρυθμός, και κατά συνέπεια ο χορός, είναι χαρακτηριστικά τα οποία διαθέτει αποκλειστικά το ανθρώπινο είδος –κανένα ζώο δεν λικνίζεται όταν ακούει μουσική. Μην ανησυχείς πώς φαίνεσαι όταν χορεύεις. Θα ήταν κρίμα να ασχολείσαι τόσο πολύ με τον εαυτό σου ώστε να μην μπορείς να χαλαρώσεις.


6.     Κάτι θα χάσεις και κάτι θα κερδίσεις. Κάποια από αυτά θα είναι ασήμαντα, κι άλλα σημαντικά. Συμφιλιώσου με όλα


7.     Αν μπορείς, αγάπα τη μαγειρική. Αλλά ακόμα κι αν δεν μπορείς να την αγαπήσεις, μάθε τουλάχιστον μερικές απλές συνταγές που μπορείς να φτιάξεις καλά.


8.     Να καθαρίζεις το πρόσωπό σου δύο φορές την ημέρα και να φοράς ενυδατική κρέμα με δείκτη προστασίας. Η όμορφη επιδερμίδα θα έχει μεγάλη σημασία για σένα κάποια μέρα.


9.     Αγκάλιαζε συχνά αυτούς που αγαπάς.

Πιπίλα: Όσα ήρθε η ώρα να μάθεις


10. Αν παντρευτείς τον πρώτο έρωτα της ζωής σου, θα χάσεις τον υπέροχο πόνο που προκαλεί μια ραγισμένη καρδιά.


11. Να εκτιμάς πάντα τις καιρικές συνθήκες. Είναι μία από τις σπάνιες μη ελεγχόμενες εμπειρίες που μπορείς να βιώσεις εάν ζεις σε πόλη.


12. Εάν πρόκειται να αργήσεις, πάρε τηλέφωνο για να ενημερώσεις. Αλλά, καλύτερα, φρόντισε να είσαι στην ώρα σου.

woman


13. Να είσαι γενναιόδωρη. Με τα χρήματα, το χρόνο, την καρδιά σου.


14. Εάν δεν έχεις χρήματα για να πάρεις ένα ακριβό δώρο σε κάποιον αγαπημένο, φτιάξ’ του ένα γλυκό.


15. Να είσαι πειθαρχημένη στο μυαλό και υπερβολική στην καρδιά


16. Μπορείς να γίνεις καλή σε οτιδήποτε –αρκεί να προσπαθήσεις. Όλα γίνονται ευκολότερα όσο περισσότερο ασχολείσαι μαζί τους –και τα καλά και τα κακά, γι’ αυτό διάλεξε σοφά τις συνήθειές σου.


17. Θυμήσου ότι τα περισσότερα παραμύθια είναι γραμμένα από άντρες. Το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί να σκοτώσεις το δράκο μόνη σου.


18. Οι άνθρωποι αλλάζουν. Αλλά δεν θα τους αλλάξεις εσύ.


19. Δημιούργησε μια αίσθηση «οικογένειας» όπου κι αν βρίσκεσαι. Βρες ανθρώπους να αγαπήσεις και αγάπησέ τους χωρίς όρους.


20. Προσπάθησε να σβήσεις τη λέξη «θέλω» από το μυαλό σου. Έχεις όλα όσα χρειάζεσαι. 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η LEGO αναστέλλει την προώθηση παιχνιδιών με θέμα αστυνόμους και Λευκό Οίκο

Home