Thumbnail

Τελικά, τι κάνουμε διαφορετικά στο μεγάλωμα του δεύτερου παιδιού σε σχέση με το πρώτο; Τελικά, τι κάνουμε διαφορετικά στο μεγάλωμα του δεύτερου παιδιού σε σχέση με το πρώτο;

Όσο και να πεις, πλέον είμαστε πιο έμπειρες
Δεν τίθεται θέμα να αγαπάς το ένα περισσότερο και το άλλο λιγότερο. Δεν κάνεις διακρίσεις. Αλλά η αλήθεια είναι πως ακόμη και ασυναίσθητα, κάποια πράγματα τα κάνεις διαφορετικά σε σχέση με το πρώτο.

Δεν αδειάζεις τα ράφια των βρεφικών καταστημάτων

Είσαι πιο συγκρατημένη, γιατί εκτός ότι με δυο παιδιά αυξάνονται τα έξοδα στον οικογενειακό προϋπολογισμό και έχεις αρκετά πράγματα -τουλάχιστον αυτά που κοστίζουν μια μικρή περιουσία- από το πρώτο, πλέον ξέρεις πως κάποια πράγματα δεν θα τα χρειαστείς ποτέ. Όσο ωραία και αν στα πλασάρει η πωλήτρια. Όχι, δεν χρειάζεσαι 10 κουβερτάκια, όσο χαριτωμένα και αν είναι. 

Δεν ασχολείσαι τόσο με το σπίτι

Έχεις αντιληφθείς πως το μόνο που θα καταφέρεις με αυτόν τον ψυχαναγκασμό του τέλειου σπιτιού, είναι να φορτίσεις ακόμη περισσότερο τον εαυτό σου. Γι΄αυτό και πλέον, κάνεις συμβιβασμούς που στο παρελθόν ήσουν κάθετη πως δεν θα έκανες. 

 ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 6 tips για να μετατρέψεις την αυλή σου σε παιχνιδότοπο

Thumbnail

Δεν εστιάζεις τόσο στη λεπτομέρεια

Εννοείται πως κάθε κατάκτησή του είναι σημαντική, αλλά δεν αγχώνεσαι με το παραμικρό όπως στο πρώτο. Έχεις πλέον μεγαλύτερη υπομονή και παρόλο που ενδόμυχα κάνεις συγκρίσεις, ξέρεις καλά πως κάθε παιδί θέλει τον χρόνο του. 

Ανησυχείς λιγότερο

Η εμπειρία που λέγαμε, που σε γλυτώνει από αχρείαστο πανικό. Θυμάσαι την πρώτη φορά που χτύπησε το καμάρι σου που κόντευες να πεθάνεις από τον φόβο; Τώρα, ξέρεις πώς να χειριστείς, και τον τραυματισμό του παιδιού, και το άγχος σου. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3+1 συνήθειες που έχουν τα χαρούμενα παιδιά 

 

 

Home