4 αθώα πράγματα που κάνεις και ενοχλούν τον σκύλο σου
Σίγουρα κάποιες συμπεριφορές του σε ενοχλούν κι εσένα, αλλά το ίδιο ισχύει και για αυτό.
1. Οι αγκαλιές
Το να αγκαλιάζεις το σκύλο σου συνέχεια είναι για σένα ο τρόπος σου να του δείξεις πόσο πολύ νοιάζεσαι για εκείνον. Υπάρχουν σίγουρα σκύλοι που το απολαμβάνουν και κάποιοι που το ανέχονται. Στο σύνολο τους όμως δεν τους αρέσει και τόσο πολύ. Οι αγκαλιές δεν είναι ένας τρόπος που χρησιμοποιούν οι σκύλοι για να επικοινωνήσουν ή να κοινωνικοποιηθούν οπότε το να τυλίγετε τα χέρια σας γύρω του, του είναι κάτι ξένο.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: O σκύλος σου δαγκώνει τα πράγματα σου; Δες τι μπορείς να κάνεις!
2. Το να είναι σκύλος του καναπέ.
Σίγουρα υπάρχουν κουτάβια και σκύλοι που τους αρέσει η ξάπλα αλλά οι περισσότεροι σκύλοι δεν απολαμβάνουν να κάθονται στον καναπέ μην κάνοντας κάτι. Εάν το αφήνεις όλη μέρα σπίτι μόνο του, θα βρει άλλα πράγματα να το διασκεδάσουν που δεν θα σου αρέσουν καθόλου, όπως το να δαγκώσει τα πάντα μέσα στο σπίτι.
3. Να πιέζεις το σκύλο σου να εκτελεί εντολές
Σίγουρα όλοι θα θέλαμε ένα σκύλο που κάνει «κόλπα». Είναι εύκολο να τον εκπαιδεύσουμε να κάθεται, να έρχεται δίπλα μας κ.α. Όμως αυτό που δεν πρέπει να κάνεις είναι να τον πιέζεις για να εκτελέσει τις εντολές. Όλα θέλουν το χρόνο τους και εάν δεις ότι ο σκύλος σου δεν θέλει άλλο και σας το δείχνει με σήματα ηρεμίας
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τελικά, να κοιμάσαι με τον σκύλο σου ή όχι;
4. Το να επικοινωνείς μαζί τους μόνο με λόγια
Αν και οι σκύλοι μπορεί να καταλαβαίνουν μερικές λέξεις όπως το όνομα τους και κάποιες εντολές (κάτσε, έλα κλπ) υπάρχουν και άλλες τόσες που δεν τις καταλαβαίνουν. Οι σκύλοι χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματος για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους αλλά και μαζί μας και επίσης κοιτούν το δικό μας σώμα για να καταλάβουν τι θέλουμε να τους πούμε. Οπότε είναι απογοητευτικό άλλο να λες με λόγια στο σκύλο σου και άλλο να δείχνει η γλώσσα του σώματος σου. Για παράδειγμα εάν πεις στο σκύλο σου «μείνε» και ταυτόχρονα σκύψεις προς το μέρος του μπορεί να το εκλάβει σαν έλα να σε πάρω αγκαλιά.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να μάθεις στον σκύλο σου να έρχεται όταν τον καλείς