Thumbnail

Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη: To στιλ της πρώτης κυρίας που μας θυμίζει τη Φωτεινή Παπαδοπούλου και την Ανδρούλλα Βασιλείου Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη: To στιλ της πρώτης κυρίας που μας θυμίζει τη Φωτεινή Παπαδοπούλου και την Ανδρούλλα Βασιλείου

Αναμφίβολα, οι δύο προκάτοχες της ήταν οι δύο πιο κομψές πρώην πρώτες κυρίες της Κύπρου
Η καθεμία έχει το δικό της προσωπικό στιλ. Ωστόσο, δεν μπορούμε να μη διακρίνουμε κάποια κοινά στοιχεία στο ντύσιμο των συγκεκριμένων πρώτων κυριών.

Από την περασμένη Κυριακή, η Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη είναι η νέα πρώτη κυρία της Κύπρου. Μια γυναίκα με έντονη προσωπικότητα και πολύπλευρη επαγγελματική δράση ως διπλωμάτης. 

Η προσωπικότητά της δε θα μπορούσε να μην αντανακλάται στο ντύσιμό της, καθώς τα σύνολα που επιλέγει σε συνδυασμό με τα αξεσουάρ, δείχνουν πως έχει άποψη. Ο τρόπος που τα υιοθετεί από την άλλη, μαρτυρά πως παρόλο που τη νοιάζει η εικόνα της, δεν εγκλωβίζεται σε αυτήν. 

Οι στυλιστικές της επιλογές έγιναν μέχρι και αντικείμενο της προεκλογικής εκστρατείας, καθώς "επικριτές" του Νίκου Χριστοδουλίδη έφερναν στο προσκήνιο το κόστος κάποιων αξεσουάρ που προτιμούσε κατά τη διάρκεια των εμφανίσεων της στο πλευρό του. 

Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τη Φιλίππα Καρσερά Χριστοδυλίδη να στέκεται δυναμικά στο πλάι του συζύγου της, κάτι που αναμφίβολα θα συνεχίσει να πράττει, ως η πρώτη κυρία της Κύπρου πλέον. 

 

To σοφιστικέ, κλασικό ντύσιμό της -όπως άνετα θα το αποκαλούσε κανείς- θυμίζει εύλογα εκείνο της Ανδρούλλας Βασιλείου και της Φωτεινής Παπαδοπούλου. Δύο πρώην πρώτες κυρίες που άφησαν το στίγμα τους τόσο ένεκα της δράσης τους κατά τη διάρκεια της θητείας τους όσο και λόγω του απαράμιλλου στιλ τους. 

H Aνδρούλλα Βασιλείου ανέλαβε καθήκοντα ως πρώτη κυρία στο πλευρό του συζύγου της, Γιώργου Βασιλείου, το 1988. Ήταν μόλις 45 ετών -ένα χρόνο νεότερη απ' ό,τι η σημερινή πρώτη κυρία- και έφερε εκείνη την εποχή έναν δυναμισμό και έναν αέρα ανεξαρτησίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Η αγάπη της για τη μόδα άρχισε σε μικρή ηλικία. Μπορεί να μην κατάφερε να εκπληρώσει το παιδικό της όνειρο να γίνει σχεδιάστρια μόδας, αλλά το κομψό σοφιστικέ ντύσιμό της ήταν ένα από τα στοιχεία που την έκαναν να ξεχωρίζει. Κάτι που ισχύει τόσο σήμερα όσο και το διάστημα που τελούσε χρέη ως Επίτροπος Παιδείας, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου εμφανίστηκε στις Κάννες με μια εντυπωσιακή κόκκινη τουαλέτα, που ακόμη θυμόμαστε. 

Το 2003, πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εκλέγηκε ο Τάσσος Παπαδόπουλος, έχοντας στο πλευρό του τη Φωτεινή Παπαδοπούλου. Μια ήρεμη δύναμη που ξεχώριζε και εξακολουθεί να ξεχωρίζει μέχρι σήμερα για την έντονη φιλανθρωπική της δράση, σε συνδυασμό με την αρχοντική της παρουσία με τα Chanel σύνολα και τα φίνα κοσμήματα. Το παριζιάνικο στιλ της άλλωστε είναι άκρως αυθεντικό και καθόλου επιτηδευμένο, καθώς η Φωτεινή Παπαδοπούλου γεννημένη στη γαλλική πρωτεύουσα, γνωρίζει καλά πως το μυστικό κρύβεται στην απλότητα. 

Κάτι που φαίνεται να συμμερίζεται και η τωρινή πρώτη κυρία, που προτιμά τα διαχρονικά κομμάτια, σε συνδυασμό με κομψά ασεξουάρ, ξέροντας πώς να ξεχωρίζει, χωρίς ποτέ να το παρακάνει. 

Γνώρισε καλύτερα τη Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη  ΕΔΩ 

 

 

 

 

 

Home