Thumbnail

H Queen, Cate Blanchett, δώρισε κομμάτια Givenchy, Fendi και Armani για να βοηθήσει τους πρόσφυγες H Queen, Cate Blanchett, δώρισε κομμάτια Givenchy, Fendi και Armani για να βοηθήσει τους πρόσφυγες

Και απέδειξε ότι η μόδα έχει τη δύναμη ν' αλλάξει τον κόσμο
Το Doctor of Letters και το TIME Magazine την έχουν συμπεριλάβει στις λίστες με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του πλανήτη. Και εκείνη ''εκμεταλλεύεται'' με τον καλύτερο τρόπο και αυτό της τον ρόλο...

Η Cate Blanchett είναι θερμή υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων των γυναικών και των μεταναστών. Η ηθοποιός γνωστή για την ανθρωπιστική της δράση για το UNHCR, μιλώντας πρόσφατα στην Sulaika Weihs, που διατηρεί την μπουτίκ STIL Lifestyle στο Σάσεξ, ξεδίπλωσε ένα άλλο κομμάτι που είναι κοντά στην καρδιά της: την βιωσιμότητα στη βιομηχανία της μόδας, με σεβασμό στην ανακύκλωση και στο re-wearing. 

“Είναι πιο εύκολο από όσο νομίζουμε να αφήσουμε μικρότερο αποτύπωμα μέσα από τη μόδα. Τα πράγματα σου παρουσιάζονται και είναι το πώς θα επιλέξεις να τα διαχειριστείς που θα δείξει ποιος είσαι. Όλοι λέμε πολλά πράγματα, έτσι δεν είναι, για το ποιοι είμαστε και πώς σκεφτόμαστε. Στο τέλος όμως, είναι οι πράξεις μας -πώς αντιδράμε στις περιστάσεις που αποκαλύπτει τον αληθινό μας χαρακτήρα”, τόνισε η χολιγουντιανή σταρ.

Με αφορμή τη συνέντευξη αυτή, η Cate δώρισε μια σειρά από δικά της ρούχα και αξεσουάρ για να παρουσιαστούν σε μια φιλανθρωπική πρωτοβουλία. Η ηθοποιός είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ (UNCHR) και όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα πάνε στη στήριξη των προσπαθειών του οργανισμού στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Λέσβου.

Διάβασε ακόμα: Γιατί ο Bottega Veneta έσβησε όλους τους λογαριασμούς του από τα social media;

Άλλο ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η Sulaika Weihs που εξήγησε στο UNHCR στη Μεγάλη Βρετανία γιατί ήθελε να στηρίξει την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες μέσα από την πρωτοβουλία της.

“Ιδανικά, η βιομηχανία [της μόδας] θα μπορούσε να σταματήσει να εισάγει μη βιώσιμη μόδα όπου αξιοποιείται συχνά φθηνό ανθρώπινο δυναμικό και να επικεντρωθεί επιτέλους στη δημιουργία ρούχων που έχουν διάρκεια χρησιμοποιώντας υφάσματα από βιώσιμες πηγές”, τονίζει η Weihs για το πώς μπορεί η μόδα να είναι μια θετική δύναμη αλλαγής.

Αποκάλυψε και τα κομμάτια που δώρισε η Cate Blanchett τα οποία περιλάμβαναν Givenchy, Fendi, Dolce & Gabbana, Delpozo και φυσικά Giorgio Armani. Κάθε ένα από αυτά έχει και μία κάρτα γνησιότητας με την υπογραφή της Cate.

“Όσο περισσότερα φιλανθρωπικά evnets σαν αυτό γίνονται, events που υπογραμμίζουν την σοβαρή κατάσταση των προσφύγων, όλο και περισσότερες συζητήσεις θα προκύψουν και μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση θα δημιουργηθεί. Αυτό είναι, από τη μία μεριά, ένα ευχάριστο event -αλλά από την άλλη, είναι βαθιάς σημασίας. Αγοράζοντας ένα αντικείμενο ή απλά δωρίζοντας, οι άνθρωποι θα καταλάβουν ότι η συμβολή τους σε αυτό το σκοπό θα κάνει τη διαφορά στη ζωή άλλων ανθρώπων”, λέει η Weihs.

Διάβασε ακόμα: H Kate Middleton φόρεσε ανάποδα την μεταξωτή μπλούζα του οίκου Gucci και το Twitter το πήρε είδηση

Κεντρική Φωτό: Maria Laura Antonelli/Rex/Shutterstock

Home