Πίσω από κλειστές πόρτες στην Puglia της Ιταλίας ζωντάνεψε η μαγεία του Dior
H λευκή πλατεία του Καθεδρικού του Lecce, πόλη καταγωγής της Chiuri, στολίστηκε με εκατοντάδες πολύχρωμα παραδοσιακά φωτάκια Luminarie που κατασκευάστηκαν ειδικά για την περίσταση από την visual artist Marinella Senatore, και γραμμένα μηνύματα (“We Rise By Lifting Others;” “The Time For Equality Is Now”), που η σχεδιάστρια μεταφέρει μαζί σε όλη την πορεία της στον οίκο Dior.
Διάβασε ακόμα: I know... Όλες θα θέλαμε ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα από τη νέα συνεργασία της Rihanna
Μια μεγάλη ορχήστρα στήθηκε στο κέντρο της πλατείας, για να γεμίσει τον χόρο με έθνικ ήχους στη διάλεκτο Τaranto που έχει έντονες επιρροές από την ελληνική γλώσσα, ενώ άντρες και γυναίκες επιδόθηκαν σε ένα εξαγνιστικό χορό συνδεδεμένο με τους μύθους και την παράδοση της περιοχής. Για εκατοντάδες χρόνια οι κάτοικοι της Lesse πίστευαν σε ένα αστικό θρύλο: μια μυστικιστική αρρώστια που προκαλείται από το δάγκωμα της ταραντούλας προκαλεί κάποιον σε ένα αχαλίνωτο χορό...
Αυτό το παγανιστικό σκηνικό συνόδευσε τέλεια τις 90 φολκλόρ δημιουργίες της Maria Grazia Chiuri, οι οποίες περιελάμβαναν, φορέματα από τούλι με παραδοσιακά κεντήματα, ποιμενικά κομμάτια εμπνευσμένα από τα βουκολικά τοπία της Νότιας Ιταλίας και βραδινές δημιουργίες με κορσέδες, μια αναφορά της σχεδιάστριας στο New Look του Monsieur Dior. Για τον στολισμό τους η ίδια ζωντάνεψε μια παλιά παραδοσιακή και σχεδόν εξαφανισμένη τεχνική, την ''tombolo'', κατά την οποία οι παλιοί τεχνίτες χρησιμοποιούσαν ξύλινα μασούρια για να δημιουργήσουν εξαιρετικά λεπτά, τρισδιάστατα μοτίβα από δαντέλα. Την ίδια στιγμή οι κλασσικές τσάντες και τα αξεσουάρ του οίκου ενημερώθηκαν κατάλληλα και συνόδευσαν κάθε look που περνούσε από μπροστά μας.
Διάβασε ακόμα: Με μόνο 100 καλεσμένους και 2 μέτρα απόσταση το show του Jacquemus σε ένα τεράστιο χωράφι από στάρια