Thumbnail

Κι όμως, το να νιώθεις ότι δεν έχεις τίποτα να φορέσεις μπορεί να σου προκαλεί άγχος Κι όμως, το να νιώθεις ότι δεν έχεις τίποτα να φορέσεις μπορεί να σου προκαλεί άγχος

Μια ψυχολόγος διασημοτήτων εξηγεί...
Όλοι έχουμε περάσει αυτές τις στιγμές άγχους το πρωί, όπου βγαίνουμε έξω από την πόρτα με ένα σύνολο που δεν μας αρέσει, λόγω του ότι ξοδέψαμε πολύ χρόνο αποφασίζοντας τι να φορέσουμε.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σαφώς οφέλη στην οργάνωση της ντουλάπας μας και τον προγραμματισμό των ρούχων εκ των προτέρων, αλλά πολύ συχνά όλο αυτό δεν αποτελεί προτεραιότητα. Μπορούν όμως αυτές οι καταστάσεις να έχουν σοβαρότερες συνέπειες, όπως αρνητικές σκέψεις και άγχος; Η Jo Hemmings, ψυχολόγος των διασήμων και Dating Coach, απαντά.

Διάβασε ακόμα: Τελικά, ξέρει κανείς γιατί το hot as hell εξώφυλλο της Dua Lipa ενόχλησε κάποιους;

Αποδεικνύεται ότι ο υπεκορεσμός επιλογών υπάρχει, είτε πρόκειται για σειρές στο Netflix, καταστήματα delivery και ναι, ρούχα.  «Όταν έχουμε μπροστά μας υπερβολικά πολλές επιλογές, αυτό είναι γνωστό και ως το «παράδοξο των επιλογών». Είτε πρόκειται για το ποιο τηλεοπτικό κανάλι θα παρακολουθήσουμε, ποια δημητριακά θα αγοράσουμε ή τι θα φορέσουμε όταν σηκωνόμαστε το πρωί, αυτή η αφθονία εχει αποδειχθεί, μέσω πολλών μελετών, ότι μας προκαλει άγχος», εξηγεί η Jo. «Είναι η θεωρία «less is more», κατά την οποία όταν αντιμετωπίζουμε πάρα πολλές επιλογές, οι ήδη υπερφορτωμένοι εγκέφαλοί μας αγχώνονται ακόμα περισσότερο και μας αφήνουν να ανησυχούμε πιο πολύ για την επιλογή ενός outfit, παρά για το να απελευθερωθούμε από την τεράστια αυτή ποικιλία. Στην πραγματικότητα, μια αρκετά minimal και περιορισμένη γκαρνταρόμπα είναι ίσως η ιδανική για να είμαστε πιο ικανοποιημένες και λιγότερο ανήσυχες.»

Λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε για να απαλλάξουμε από το άγχος τους εγκεφάλους και της γκαρνταρόμπας μας; Η Jo έχει μερικές συμβουλές.

«Εάν είσαι μια υπερ-ενθουσιώδης αγοράστρια ρούχων υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε πολύ λιγότερο άγχος όταν επιλέγετε το ρούχο που θα φορέσετε το πρωί. Οργανώστε την ντουλάπα σας, ανά χρώμα / τύπο ρούχων. Για παράδειγμα, όλα τα παντελόνια από τη μία πλευρά, φούστες στη μέση, φορέματα στα δεξιά. Και στη συνέχεια μέσα σε αυτές τις ενότητες, ταξινομήστε τα ανά χρώμα, έτσι ώστε η σειρά των ρούχων, να ξεγελάσει τον εγκέφαλό σας για να σκεφτεί ότι η επιλογή δεν είναι τόσο συντριπτική. Το μάζεμα ρούχων εκτός εποχής θα βοηθήσει επίσης», λέει.

Και αυτό που λέγαμε νωρίτερα ότι πρέπει να προγραμματίζετε τα ρούχα σας εκ των προτέρων; Λοιπόν, πρέπει να αρχίσετε να το κάνετε τώρα. Η Jo προτείνει, «Φαίνεται προφανές, αλλά η επιλογή του ρούχου σας από το προηγούμενο βράδυ, θα σας βοηθήσει όταν είστε βιαστικές το πρωί. Βάλτε μαζί ό, τι σκοπεύετε να φορέσετε, από εσώρουχα έως παπούτσια και τα υπόλοιπα ρούχα σας, πριν πάτε για ύπνο. Και μην αφήσετε τον εαυτό σας να αλλάξει γνώμη!».

Διάβασε ακόμα: H Barbie έγινε μέρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και φωτογραφήθηκε με την σύντροφό της

Home