Thumbnail

Τι πρέπει να προσέχεις όταν επιλέγεις νυφικό; Ένας οδηγός για μέλλουσες νυφούλες Τι πρέπει να προσέχεις όταν επιλέγεις νυφικό; Ένας οδηγός για μέλλουσες νυφούλες

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να... καταλήξεις με το φόρεμα των ονείρων σου...
Έχει τύχει να ''συνοδεύσεις'' ποτέ μια φίλη σου σε μπουτίκ νυφικών; Αν ναι, τότε γνωρίζεις την... διαδικασία. Όσο ευχάριστο κι αν ακούγεται να περάσεις το απόγευμά σου με την κολλητή σου αναζητώντας το φόρεμα των ονείρων της ή των δικών σου, χρειάζεται να γνωρίζεις κάποια μικρά μυστικά προτού μπεις σ' αυτή την... όμορφη περιπέτεια.

Γι' αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε όλα αυτά που πρέπει να προσέξεις και να αποφύγεις όσο επιλέγεις το τέλειο γαμήλιο φόρεμά.

1. Βρες τους ιδανικούς ανθρώπους από τον κύκλο σου για να σε βοηθήσουν 

Γνωρίζουμε πόσο θα ήθελες να έχεις όλες τις φίλες σου παρέα, όμως για τον συγκεκριμένο σκοπό καλύτερα να συμβουλευτείς μόνο αυτές τις οποίες εμπιστεύεσαι το γούστο τους. Προσπάθησε λοιπόν να περιορίσεις τις... προσκλήσεις σε δύο το πολύ τρία άτομα, που ξέρεις από πριν ότι θα σου πουν την αλήθεια, αν κάτι σου πηγαίνει ή όχι, ακόμα κι αν αυτά δεν είναι η κολλητή ή η μαμά σου.

2. Ξεκίνα έγκαιρα την έρευνα, αλλά μην γίνεις εμμονική

Οι νύφες πρέπει να αρχίσουν να τη διαδικασία επιλογής του ρούχου τους 10 μήνες πριν από την ημερομηνία του γάμου και να κάνουν τις παραγγελίες τους το αργότερο 6-7 μήνες πριν. Τα νυφικά είναι made-to-order, πράγμα που σημαίνει ότι η διαδικασία δημιουργίας τους δεν ξεκινάει μέχρι να ληφθούν οι μετρήσεις σου, πριν γίνει η παραγγελία του υφάσματος και η προκαταβολή καταβληθεί. Προσοχή όμως! Πολλές φορές πάνω στον ενθουσιασμό μας ξεκινάμε τόσο νωρίς να ''αποθηκεύουμε'' σχέδια που είδαμε στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα όταν έρθει εκείνη η μέρα να ξεκινήσουμε το ψάξιμο είναι όλα μπερδεμένα στο μυαλό μας. Γι' αυτό απέφυγε το υπερβολικό ψάξιμο ενάμιση χρόνο πριν, αφού μέχρι την ημέρα του γάμου σου και οι τάσεις στα νυφικά θα έχουν αλλάξει κι εσύ θα μπερδευτείς.

Διάβασε ακόμα: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις στα νυφικά για όσες παντρεύονται το 2020

bride wedding gown

3. H τελική απόφαση είναι δική σου

Να θυμάσαι ότι όσο κι αν εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους που επέλεξες να έχεις μαζί σου σ' αυτή την διαδικασία, σημασία τελικά έχει πώς νιώθεις εσύ μέσα στο γαμήλιο φόρεμά σου. Αν εσύ νιώθεις όμορφα με την επιλογή σου, ακόμα κι αν δεν ήταν αυτή που είχαν κατά νου οι φίλοι σου να θυμάσαι ότι όσο κι αν τους εμπιστεύεσαι το αν αρέσει ή όχι στους άλλους πρέπει να έρχεται δεύτερο. Στην περίπτωση που οι γνώμες διίστανται καλό είναι εκείνη την στιγμή να αποφασίσεις ποιόν εμπιστεύεσαι περισσότερο. Κι αυτός ο κάποιος, είσαι πάντα εσύ.

4. Μην ξεφεύγεις το budget σου

Δεν λέμε ότι δεν μπορείς να είσαι ευέλικτη σχετικά με το ποσό που θα διαθέσεις για το νυφικό των ονείρων σου, αλλά έχοντας κατά νου ένα maximum ποσό, θα διατηρήσεις τον συνολικό προϋπολογισμό του γάμου σου υπό έλεγχο. 

5. Λάβε υπόψη τους εξωτερικούς παράγοντες

Πού και ποιά εποχή του χρόνου παντρεύεσαι; Θα παντρευτείς σε εκκλησία στην πόλη; Σχεδιάζεις έναν πιο ρουστίκ γάμο σε έναν αχυρώνα, αμπέλι ή εκτός πόλης; Απαντώντας στον εαυτό σου όλες αυτές τις ερωτήσεις, θα έχεις ένα πλαίσιο για το πως μπορεί να μοιάζει το φόρεμά σου πριν βγεις στην αγορά.

6. Μην προσπαθείς να ακολουθήσεις πιστά τις εικόνες που είδες στο Pinterest

Μπορεί στο μυαλό σου να έχεις μια νοητή εικόνα του νυφικού των ονείρων σου όμως δεν ξέρεις αν θα βρεις στην αγορά ακριβώς αυτό το φαντάστηκες. Γι' αυτό προσπάθησε να είσαι ανοιχτόμυαλη και να μην απορρίπτεις ότι άλλο διαφορετικό. Από την άλλη μεριά, το να ξεκινήσεις με μηδενική ιδέα για το τι θέλεις θα δυσκολέψει το στόχο σου να βρεις το τέλειο φόρεμα. Βασικές περιγραφές σιλουέτας, η εποχή του χρόνου και η αίσθηση του γάμου θα βοηθήσουν τον σύμβουλό σου να σου προτείνει τα καλύτερα στυλ.

wedding dress

7. Σκέψου καλά πριν μπεις στην διαδικασία του custom-made 

Αν αποφασίσεις να ράψεις το νυφικό των ονείρων σου τότε ψάξε για έναν σχεδιαστή που ταιριάζει καλύτερα στην αισθητική σου. Απλά έχε κατά νου ότι η  διαδικασία είναι μεγάλη, επαναλαμβανόμενη και απαιτεί υπομονή μέχρι την τελευταία στιγμή. Αν δεν μπορείς να χειριστείς αυτό το επίπεδο αβεβαιότητας ή αν δεν είσαι σίγουρη για το τελικό αποτέλεσμα ώστε να εμπιστευτείς απόλυτα τον σχεδιαστή που έχεις επιλέξει να συνεργαστείς καλύτερα να το παραλείψεις. 

8. Αγορές με κίνητρο

Το να αγοράσεις ένα φόρεμα με βάση το πώς νομίζεις ότι θα είναι το μελλοντικό σώμα σου, είναι λάθος. Οποιοσδήποτε σύμβουλος που κάνει τη δουλειά του σωστά δεν θα παραγγείλει ένα μέγεθος κάτω με βάση την υπόσχεσή σου να αδυνατίσεις και δεν πρέπει να καν να το διαπραγματευτείς. Αν μέχρι την ημέρα του γάμου χάσεις κάποια κιλά, τότε φρόντισε να μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους της μπουτίκ.

9. Προσπάθησε να μη δοκιμάσεις πάρα πολλά φορέματα

Το να μπαίνεις από την μια μπουτίκ στην άλλη και να δοκιμάζεις άπειρα νυφικά όχι μόνο δεν θα σε βοηθήσει να βρεις το κατάλληλο για σένα αλλά θα σε μπερδέψει εντελώς. Μπορείς να επισκεφθείς δύο ή τρεις το πολύ μπουτίκ που θεωρείς ότι θα βρεις αυτό που χρειάζεσαι και  να ακολουθήσεις τις συμβουλές των ειδικών για να δοκιμάσεις εκείνα τα σχέδια που συμφωνούν με ό,τι έχεις κατά νου.

10. Μην αγοράσεις τα πάντα ταυτόχρονα.

Όταν κλείσεις ραντεβού με κάποιο σύμβουλο της μπουτίκ, πιθανότατα θα σε βοηθήσει να ολοκληρώσεις την συνολική εικόνα της εμφάνισής σου με κάποια αξεσουάρ, όπως το βέλο ή κάποια αξεσουάρ. Εμείς θα σε συμβουλεύαμε να περιορίσεις λιγάκι τον ενθουσιασμό σου και να μην δελεαστείς από τα αξεσουάρ που σου έδωσαν στο ραντεβού. Ζήτησε ευγενικά να δεις το φόρεμα χωρίς μπιχλιμπίδια που μπορεί να σε αποσυντονίσουν, και σκέψου μόνη σου την τελική εικόνα που θα ήθελες να έχεις. 

Διάβασε ακόμα: Έλενα Στρογγυλιώτου: H Κύπρια couturier μάς ξεναγεί στον bridal κόσμο της

Home