Βελούδινο σορμπέ φράουλα
Φράουλα με χυμό λεμονιού και φοβερό συνδυασμό βότκας – Έχεις δοκιμάσει ωραιότερο;
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά Brownies με μπανάνα και φυστικοβούτυρο
Υλικά:
- 300 γρ. ώριμες φράουλες
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- 3 κ.σ λεμόνι
- 3 κ.σ βότκα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Πειραγμένα” Pancakes… πατάτας!
Εκτέλεση:
- Πλύνε τις φράουλες και καθάρισέ τες καλά
- Σε ένα νερό που έχεις ζεστάνει ελαφρά, ώστε να είναι χλιαρό, διάλυσε τη ζάχαρη και βάλε το μείγμα στη φωτιά να γίνει σιρόπι
- Μόλις πάρει μια βράση κλείσε το μάτι και άφησε το κατσαρολάκι να συνεχίσει να βράζει
- Λιώσε σε ένα μπλέντερ τις φράουλες, το λεμόνι και τη βότκα, προσθέτοντας τη μισή ποσότητα από το σιρόπι
- Αφού γίνουν όλα τα υλικά σου ένα ομοιόμορφο μείγμα πρόσθεσε το υπόλοιπο σιρόπι και ανακάτεψε καλά
- Το μείγμα είναι έτοιμο για την κατάψυξη. Ιδανικά θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσεις ειδική παγωτομηχανή
- Αν δεν έχεις φυσικά, απλά φρόντισε να ανακατεύεις συχνά πυκνά (ανά 1- 1/2 ώρα) μέχρι να πήξει καλά
κεντρική φώτο: pexels.com/photo/food-cold-summer-sugar-4194341/
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το σοκολατένιο κέικ ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι απλά "κόλαση"