Thumbnail

Φτερούγες κοτόπουλου με σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου Φτερούγες κοτόπουλου με σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου

Μια συνταγή που λατρεύεις και τώρα μπορείς να φτιάξεις μόνη σου
Την αγαπάνε μικροί και μεγάλοι αυτή την συνταγή και ήρθε η ώρα να την φτιάξεις αφού είναι πιο εύκολη απ’ ότι νομίζεις!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Πειραγμένα” Pancakes… πατάτας!

 

Υλικά: 

  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. του γλυκού σκόρδο
  • 1/2 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 900 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
  • 300 γρ. τυρί Παρμεζάνα
  • 2 κουτ. της σούπας φύλλα βασιλικού
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουτ. της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • (Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου): 1 1/2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνια κέτσαπ
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι ξύδι
  • 2 1/2 κουτ. της σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. του γλυκού πάπρικα
  • 2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 2 κουτ. του γλυκού καυτερή πιπεριά σε σκόνη

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το σοκολατένιο κέικ ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι απλά "κόλαση"

 

Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, σε ένα μπλέντερ προσθέτεις σταδιακά και χτυπάς σε μέτρια ένταση όλα τα υλικά της σάλτσας. Μόλις το μείγμα σου αποκτήσει την υφή της σάλτσας, μεταφέρεις σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ σερβιρίσματος.
  • Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C και τοποθετείς το αντικολλητικό χαρτί πάνω στο ταψί.
  • Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το σκόρδο. Ανακατεύεις.
  • Καθαρίζεις τις φτερούγες, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα σου δώσει είτε ο κρεοπώλης είτε ο υπεύθυνος κρεατικών στο σούπερ-μάρκετ. Κρατάς λίγο λίπος για την γεύση.
  • Αφού τις καθαρίσεις, σκουπίζεις τις φτερούγες με χαρτί κουζίνας και τις βουτάς  πρώτα στο μείγμα του μικρού μπολ και στη συνέχεια στο μπολ με την σάλτσα μπάρμπεκιου.
  • Ψήνεις μέχρι να μαγειρευτούν οι φτερούγες και το δέρμα τους γίνει τραγανό, για περίπου 45 – 50 λεπτά.
  • Όσο οι φτερούγες ψήνονται, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις την παρμεζάνα, τα φύλλα βασιλικού και τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου.
  • Λίγα λεπτά πριν οι φτερούγες ψηθούν, λιώνεις σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο. Το αφήνεις για λίγο να κρυώσει και το αναμειγνύεις με το μείγμα στο μεγάλο μπολ.
  • Περνάς ελαφρά τις φτερούγες και με αυτό το μείγμα για ακόμα περισσότερη γεύση.
  • Βουτάς στην υπόλοιπη σάλτσα μπάρμπεκιου και απολαμβάνεις.
     

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τιραμισού να το …φας στο ποτήρι

 

Κεντρική φώτο: tlife.gr/syntages/poulerika/syntagi-gia-fterouges-kotopoulou-me-spitiki-saltsa-mparmpekiou/1156881/

Πηγή 

Home