Thumbnail

Γεμιστά με κινόα Γεμιστά με κινόα

Έφτιαξα μια παραλλαγή των παραδοσιακών γεμιστών και βγήκε πεντανόστιμη
Ψάχνοντας να βρω νόστιμες και υγιεινές συνταγές, βρήκα μια παραλλαγή των κλασσικών γεμιστών που ξέρουμε όλοι, έκανα τις δικές μου προσθήκες και το δοκίμασα.

Αντί ρύζι έβαλα κινόα και κιμά κοτόπουλο για να είναι όσο πιο διαιτητικά γίνεται και σήμερα μοιράζομαι μαζί σου την συνταγή. Πιστέψτε με είναι πολύ νόστιμα και πολύ εύκολα να γίνουν.

Πιο κάτω σου γράφω τα υλικά και την εκτέλεση

Υλικά:

  • Μελιτζάνες
  • 1 ποτήρι κινόα
  • 2 ποτήρια νερό
  • ½ κιλό κιμά κοτόπουλο
  • 1 σάλτσα ντομάτας
  • Πιπεριές ψιλοκομμένες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγη ζάχαρη
  • Λίγη κανέλα
  • Μείγμα μπαχαρικών

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και αφού πλύνεις καλά τις μελιτζάνες, κόβεις τα καπάκια τους, αδειάζεις προσεχτικά την ψίχα και τα τοποθετείς στο ταψί του φούρνου για 15 λεπτά να μαλακώσουν λίγο.
  • Σε τηγάνι ρίχνεις ελάχιστο ελαιόλαδο και αφού πάρει θερμοκρασία ρίχνεις τον κιμά κοτόπουλο, μέχρι να αλλάξει χρώμα.

1

  • Προσθέτεις τις ψιλοκομένες πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν και στην συνέχεια βάζεις την σάλτσα ντομάτας, τα μυρωδικά, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το νερό και το κινόα.

2

  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και ανακατεύεις συχνά μέχρι να ψηθεί το κινόα και να πιεί το νερό.

3

  • Στην συνέχεια γεμίζεις τα λαχανικά και βάζεις στο φούρνο για ακόμη 10 λεπτά με λίγο νερό στο ταψί.

4

Extra tip: Ανάλογα με το πόσες μελιτζάνες ή πιπεριές θα γεμίσεις, θα περισσέψει γέμιση με τη δοσολογία που σου έδωσα. Είναι τόσο νόστιμη που μπορείς να την σερβίρεις και μόνη της με λίγο γιαουρτάκι.

5

Home