Μια πανεύκολη συνταγή για κυπριακή ελιόπιτα

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλάκια 3 μπέικιν πάουντερ
  • 3 φλιτζάνια ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά σουσάμι

Διάβασε ακόμη: Τραγανά τηγανητά καλαμαράκια: Ένας μεζές με αμέτρητους θαυμαστές!

Εκτέλεση

  1. Σ’ ένα μπολ κοσκινίζεις το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ρίχνεις το ελαιόλαδο και ανακατεύεις με τα χέρια σου το μείγμα, να αφρατέψει. Στη συνέχεια, ρίχνεις τον χυμό από πορτοκάλι.
  2. Σε άλλο μπολ, ανακατεύεις τις ελιές, το κόλιανδρο, το δυόσμο και το κρεμμύδι. Ρίχνεις το μείγμα στο μείγμα με το ζυμάρι και αρχίζεις να ζυμώνεις μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C και λαδώνεις ένα ορθογώνιο ταψί ή μια φόρμα μεσαίου μεγέθους. Ρίχνεις μέσα το μείγμα σου και πασπαλίζεις με το σουσάμι.
  4. Ψήνεις για περίπου μία ώρα.

Διάβασε ακόμη: Γρήγορη και θρεπτική σούπα με κόκκινες φακές

Πηγή: unique-ermes.com.cy

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ