Μια πανεύκολη συνταγή για κυπριακή ελιόπιτα
Η ελιόπιτα είναι ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή σε όλους, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των Nηστειών
Υλικά
- 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουταλάκια 3 μπέικιν πάουντερ
- 3 φλιτζάνια ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζάνια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά σουσάμι
Διάβασε ακόμη: Τραγανά τηγανητά καλαμαράκια: Ένας μεζές με αμέτρητους θαυμαστές!
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μπολ κοσκινίζεις το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ρίχνεις το ελαιόλαδο και ανακατεύεις με τα χέρια σου το μείγμα, να αφρατέψει. Στη συνέχεια, ρίχνεις τον χυμό από πορτοκάλι.
- Σε άλλο μπολ, ανακατεύεις τις ελιές, το κόλιανδρο, το δυόσμο και το κρεμμύδι. Ρίχνεις το μείγμα στο μείγμα με το ζυμάρι και αρχίζεις να ζυμώνεις μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C και λαδώνεις ένα ορθογώνιο ταψί ή μια φόρμα μεσαίου μεγέθους. Ρίχνεις μέσα το μείγμα σου και πασπαλίζεις με το σουσάμι.
- Ψήνεις για περίπου μία ώρα.
Διάβασε ακόμη: Γρήγορη και θρεπτική σούπα με κόκκινες φακές
Πηγή: unique-ermes.com.cy