Πώς να φτιάξεις λαχταριστά noodles με θαλασσινά
Η κουζίνα σου θα γεμίσει αρώματα. Για τους λάτρεις των θαλασσινών!
Υλικά:
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο (2 κ.σ. + 2 κ.σ.)
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 20 γρ. φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο
- 12 γαρίδες νούμερο 1, καθαρισμένες
- 10 μύδια με κέλυφος
- 12-15 αποξηραμένους χουρμάδες, απυρήνωτους
- 50 γρ. σόγια σως
- πιπέρι
- 1500 γρ. νερό
- 200 γρ. noodles ρυζιού
- 3 ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες, για το σερβίρισμα
- φύλλα κόλιανδρου, για το σερβίρισμα
Διάβασε ακόμη: Πώς θα φτιάξεις Buddha noodles
Eκτέλεση
- Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ σε μέτρια φωτιά.
- Κόβεις το σκόρδο σε λεπτές φέτες πάχους 1 χιλιοστό και τηγανίζεις για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να χρυσαφίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Αφαιρείς από το γουόκ και αφήνεις σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
- Στο ίδιο γουόκ ζεσταίνεις το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Ψιλοκόβεις τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τρίβεις το τζίντζερ.
- Σοτάρεις στο γουόκ για 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ και προσθέτεις τις γαρίδες και τα μύδια.
- Σοτάρεις για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι γαρίδες και να ανοίξουν τα μύδια. Αφαιρείς το ένα κέλυφος από τα μύδια.
- Μεταφέρεις τις γαρίδες και τα μύδια σε ένα πιάτο.
- Ψιλοκόβεις τους χουρμάδες και τους προσθέτεις στο γουόκ.
- Βάζεις σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά τη σόγια σως, το πιπέρι, το νερό και τον κύβο.
- Αφήνεις να πάρει μία βράση και προσθέτεις τα noodles.
- Αφήνεις να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σουρώνεις τα noodles και κρατάς τον ζωμό στο γουόκ, ανακατεύεις, και αφήνεις να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
- Σερβίρεις τα noodles σε μπολάκια μαζί με τις γαρίδες, τα μύδια και τα ραπανάκια σε φέτες.
- Μοιράζεις τον ζωμό στα μπολάκια, διακοσμείς με φύλλα κόλιανδρου και σερβίρεις.
Διάβασε ακόμη: H απόλυτη συνταγή για noodles με κοτόπουλο... απ' τα χεράκια σου!