Thumbnail

Πώς να φτιάξεις ψωμί, χωρίς να χρειαστεί να ζυμώσεις Πώς να φτιάξεις ψωμί, χωρίς να χρειαστεί να ζυμώσεις

Αυτές οι εύκολες συνταγές, πολύ μας αρέσουν
H καραντίνα σε κάποιους από εμάς, έβγαλε μεταξύ άλλων και τον φούρναρη που κρύβαμε μέσα μας. Ωστόσο, αν θεωρείς το ζύμωμα αγγαρεία, τότε αυτή η συνταγή είναι για σένα.

Υλικά

  • 3 κούπες αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) 
  • 1 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι μαγιά
  • 1 1/2 κούπες νερό (σε θερμοκρασία δωματίου) 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Δέσποινα Βανδή: Δες τα γλυκά που έφτιαξε η κόρη της στην κουζίνα του σπιτιού τους! (Φώτο)

Εκτέλεση

Για να προετοιμάσεις τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις μαζί το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά. Πρόσθετεις το αλεύρι και δουλεύεις με μία σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί χυλός. Σκεπάζεις το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνεις για 12-18 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.

ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο «γλυκός πειρασμός» που έφτιαξε η Βανδή σίγουρα θα σου ανοίξει την όρεξη!

Για το ψήσιμο: Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζεις τη ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια. Λογικά έχει φουσκώσει αρκετά. Χωρίς να ζυμώσεις, φτιάχνεις με τη ζύμη μία μπάλα, καλυμμένη με το αλεύρι από τον πάγκο. Ζεσταίνεις το σκεύος που θα ψήσεις το ψωμί για τριάντα λεπτά στον φούρνο, όσο προθερμαίνεται. Μέχρι να γίνει αυτό, καλύπτεις τη ζύμη με μία πλαστική μεμβράνη. Αφαιρείς τη μεμβράνη. Βάζεις τη ζύμη σε αντικολλητικό χαρτί και πιάνοντας το από τις άκρες, τη μεταφέρεις στο ταψί. Ψήνεις για τριάντα λεπτά, σκεπάζοντας το με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο ή σε σκεύος που έχει καπάκι. Αφαιρείς το χαρτί και ψήνεις για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια του.

Πηγή 

 

Home