Thumbnail

Γιατί να εντάξεις το κεφίρ στη διατροφή σου Γιατί να εντάξεις το κεφίρ στη διατροφή σου

Ο Δρ. Παύλος Αντωνίου, γαστρεντερολόγος/ηπατολόγος, εξηγεί
Kαι όμως, μπορείς να το καταναλώσεις ακόμη κι αν έχεις δυσανεξία στη λακτόζη.

Παρόλο που το γαλακτοκομικό αυτό ρόφημα μοιάζει με το γιαούρτι, μπορεί να καταναλωθεί ακόμη και από άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη! ⁣

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κεφίρ είναι ένα γαλακτοκομικό ρόφημα το οποίο έχει υποστεί ζύμωση, διασπώντας τη λακτόζη, διατηρώντας τα βακτήρια που διευκολύνουν την πέψη και την προβιοτική του αξία, που είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του εντέρου. ⁣

⁣⁣⁣⁣

 Σημείωσε πως μια μερίδα γάλα κεφίρ (ένα ποτήρι 175 ml) περιέχει:

  • Πρωτεΐνη: 6 γραμμάρια
  • Ασβέστιο: 20% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης
  • Φώσφορο: 20% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης
  • Βιταμίνη Β12: 14% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης
  • Ριβοφλαβίνη (Β2): 19% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης
  • Μαγνήσιο: 5% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης
  • Αρκετή ποσότητα βιταμίνης D
  • Περίπου 100 θερμίδες
  • 7-8 γραμμάρια υδατανθράκων
  • 3-6 γραμμάρια λίπους, ανάλογα με το είδος του γάλακτος που χρησιμοποιείται

Περιέχει επίσης μια ευρεία ποικιλία βιοδραστικών ενώσεων, όπως οργανικά οξέα και πεπτίδια που συμβάλλουν στην καλή υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΕ: Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και κύηση

 O γαστρεντερολόγος/ηπατολόγος Δρ. Παύλος Αντωνίου εργάζεται στο Ιπποκράτειο ιδωτικό νοσοκομείο. Περισσότερα ΕΔΩ ή μέσω της προσωπικής του σελίδας ΕΔΩ 

Μπορείς επίσης να τον ακολουθήσεις μέσω των social media, στη σελίδα του στο Facebook και το Instagram  

ΔΙΑΒΑΣΕ: Και όμως, στο μάσημα της τσίχλας μπορεί να οφείλεται το φούσκωμά στο στομάχι σου  

PAVLOSANTWNIOU

 

 

 

Home