Κάνεις διατροφή αλλά το νούμερο στη ζυγαριά δεν αλλάζει; Αυτοί είναι οι λόγοι!

«Ο κύριος λόγο που μπορεί να  κολλήσει η ζυγαριά, είναι εάν γυμνάζεσαι τακτικά και προσέχεις τη διατροφή σου, η αύξηση της μυϊκής μάζας με τη ταυτόχρονη μείωση του λίπους. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που οι διαιτολόγοι αναφέρουμε πως η μέτρηση του βάρους δεν είναι ενδεικτική για να κρίνουμε την επιτυχία μιας δίαιτας και προγράμματος γυμναστικής. Η μέτρησης της περιφέρειας της κοιλιάς, των ποδιών και των χεριών μαζί με τη μέτρηση λίπος είναι πιο ενδεικτικά», μας εξηγεί ο διατροφολόγος.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 5+1 λάθος “κανόνες” διατροφής


«Από την άλλη όμως η «στάση» στη ζυγαριά μπορεί να ευθύνεται και σε ορμονικούς παράγοντες. Η υπολειτουργία του θυρεοειδούς αδένα για παράδειγμα οδηγεί σε μείωση του ρυθμού του μεταβολισμού», προσθέτει ο διατροφολόγος Κώστας Χαρή.
«Άλλες ενδείξεις προβληματικής λειτουργίας του αδένα είναι η κόπωση, η υπνηλία, το χάσιμο μαλλιών και όταν κρυώνουμε εύκολα. Ένα απλό αιματολογικό τεστ μπορεί να σουδώσει την απάντηση», εξηγεί ο διατροφολόγος.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 6+1 tips για να αδυνατίσεις καλοκαίρι- Ποιος είπε ότι δεν γίνεται;


«Σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει αμέσως να μιλήσεις με το ιατρό σου για να σου χορηγήσει θυροξίνης. Η αποφυγή πάντως συγκεκριμένων φαγητών όπως μπρόκολο, κουνουπίδι, λαχανάκια Βρυξελλών και προϊόντων σόγιας ο παθών από θυροειδή μπορεί εύκολα να επανέλθει στα πρώτιστα επίπεδα βάρους».

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tα οφέλη του παγωτού

 

O Κώστας Χαρή είναι κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος. Βρείτε τον στα social media  ή κλείστε ραντεβού στο 25378080

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ