Thumbnail

Ποιά οφέλη έχουν τα κεράσια στη διατροφή μας Ποιά οφέλη έχουν τα κεράσια στη διατροφή μας

Ο Δρ. Παύλος Αντωνίου, γαστρεντερολόγος/ηπατολόγος, εξηγεί
Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα κεράσια, εκτός από νόστιμα και δροσιστικά, έχουν πολλά οφέλη για την υγεία μας! 

⁣Με την κατανάλωση αυτού του κατακόκκινου καρπού, γίνεται μεγαλύτερη παραγωγή και έκκριση πεπτικών ουσιών, οι οποίες είναι ευεργετικές για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος. ⁣

Μεταξύ άλλων, περιέχουν μεγάλες ποσότητες οργανικών οξέων και φυτικών ινών, που βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. ⁣

Σημείωσε πως τα κεράσια είναι πλούσια σε χρωστικές φλαβονοειδείς ουσίες, που είναι γνωστές ως γλυκοζίτες ανθοκυανινών, όπως η λουτεΐνη, η ζεαξανθίνη και το β-καροτένιο, στις οποίες οφείλουν και το χρώμα τους. Είναι συγκεντρωμένες κυρίως στη φλούδα, και είναι γνωστό ότι έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επιπλέον, τα κεράσια είναι πλούσια στην αντιοξειδωτική ουσία μελατονίνη. Τα κεράσια είναι πλούσια επίσης σε βιταμίνες του Β συμπλέγματος (Β1, Β2, Β3), βιταμίνη Α, φυλλικό οξύ και βιταμίνη C, ενώ περιέχουν μικρές ποσότητες σιδήρου, ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου, καλίου, χαλκού και μαγγανίου. Επιπροσθέτως, τα κεράσια είναι πλούσια σε φυτοστερόλες. Η περιεκτικότητά τους σε θερμίδες διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία, με τα γλυκά κεράσια να παρέχουν περισσότερες θερμίδες/100 γρ. σε σύγκριση με τα ξινά κεράσια.

kerasia

ΔΙΑΒΑΣΕ: Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και κύηση

 O γαστρεντερολόγος/ηπατολόγος Δρ. Παύλος Αντωνίου εργάζεται στο Ιπποκράτειο ιδωτικό νοσοκομείο. Περισσότερα ΕΔΩ ή μέσω της προσωπικής του σελίδας ΕΔΩ 

Μπορείς επίσης να τον ακολουθήσεις μέσω των social media, στη σελίδα του στο Facebook και το Instagram  

ΔΙΑΒΑΣΕ: Και όμως, στο μάσημα της τσίχλας μπορεί να οφείλεται το φούσκωμά στο στομάχι σου 

 PAVLOSANTWNIOU

 

Home