Thumbnail

Aρχίζει το 17o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού Aρχίζει το 17o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

Ραντεβού την 1η Αυγούστου με ένα προσεγμένο πρόγραμμα
Για 17η χρονιά έχει επιλεχθεί μια προσεγμένη σειρά ντοκιμαντέρ για τους λάτρεις του είδους.

Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2022

Ceronia Hall - Χαρουπόμυλος Λανίτη, Λεμεσός

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΒΟΛΩΝ για το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού τη Δευτέρα, 1η Αυγούστου 2022, στις 20:30 με την προβολή του ντοκιμαντέρ A Marble Travelogue, σε σκηνοθεσία Sean Wang, μια συμπαραγωγή Ολλανδίας, Χονγκ Κονγκ, Γαλλίας, και Ελλάδας. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει εκδήλωση έναρξης με μία μουσική περφόρμανς από τη Μαρία Σπίβακ.

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί το οδοιπορικό των μαρμάρων από την Ελλάδα έως την Κίνα, όπου οι γλύπτες τα μετατρέπουν σε αγάλματα και κολώνες ελληνιστικού τύπου, μαγνητάκια ψυγείου και άλλα τουριστικά σουβενίρ, τα οποία στη συνέχεια επιστρέφουν στην αγορά της Ευρώπης και πωλούνται στους Κινέζους τουρίστες. Η ταινία περιγράφει τις περίπλοκες συνδέσεις αυτής της καταναλωτικής αλυσίδας και αναδεικνύει με χιούμορ τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της κινεζικής μεσαίας τάξης, με ένα διακριτικό, αλλά οπτικά σαγηνευτικό στιλ.

Στην προβολή θα παραστούν εκ των συμπρωταγωνιστών οι κυπριακής καταγωγής δίδυμες αδελφές Μαριάννα και Σοφία Ερωτοκρίτου. 

Το ντοκιμαντέρ έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ (IDFA). Την προβολή στηρίζει η Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Κύπρο.

22:30  Εκδήλωση Έναρξης Spivak presents Santa Fe Megachurch

Πρόκειται για μια πρόσμιξη συνθέσεων που θα συμπεριληφθούν στο επερχόμενο LP της Μαρίας Σπίβακ, στο οποίο η ποπ προσέγγιση αναδύεται από πινελιές ηλεκτρονικών ρυθμών και οι στίχοι αντικατοπτρίζουν ένα πρελούδιο ανησυχίας. Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι δωρεάν.

ntokimanter

5 – 8 Αυγούστου 
19:00 – 23:00 @ Queen Eleanor Suite, Χαρουπόμυλος Λανίτη 

Προβολή σε λούπα: Σύγχρονες κουήρ ταινίες μικρού μήκους 
(Είσοδος ελεύθερη)

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια επιλογή σύγχρονων ταινιών μικρού μήκους που κυμαίνονται από video art μέχρι περφόρμανς για την κάμερα και animation, από διεθνείς καλλιτέχνιδες οι οποίες εξερευνούν τις πολυπλοκότητες της κουήρ επιθυμίας, των πολιτικών του σώματος και των λεσβιακών ζωών. 
Σε επιμέλεια της Ναταλίας Δαμίγου-Παπώτη. 

Η προβολή αποτελεί μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνονται από τη Δημοκρατία των Λεσβιών & των Φίλων Τους και οι οποίες θίγουν την απουσία λεσβιακής εκπροσώπησης, λόγων και κινημάτων στην Κύπρο.

ntokimanter


Εισιτήρια: €5 ανά ταινία, €40 κάρτα φεστιβάλ (για όλες τις προβολές) http://www.soldoutticketbox.com/
Εισιτήρια θα διατίθενται και στην είσοδο.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.filmfestival.com.cy και το Facebook.
 
Υπότιτλοι: Ελληνικά, Αγγλικά

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού διοργανώνεται από την Brave New Culture και στηρίζεται και χρηματοδοτείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υφυπουργείου Πολιτισμού. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού στηρίζει το Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη και το Soundscape Studios. 

Χορηγοί:  Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (Center for Social Innovation - CSI) & RESET- Research and Education in Social Empowerment and Transformation

Χορηγός Επικοινωνίας: Avant-Garde
 
Στηρίζουν: CARDET, UNHCR Κύπρου, Πρεσβεία Ολλανδίας στην Κύπρο, Ένωση Συντακτών Κύπρου, Κέντρο Φωτογραφίας 6x6, The Island Club, Φίλοι της Γης, Animafest, Queer Wave Festival, Republic of Lesbians and Their Friends

Τεχνική υποστήριξη: EventPro, SMP Techno Services


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 
Tηλέφωνο 99 517 910
E-mail: [email protected] 
Ιστοσελίδα: www.filmfestival.com.cy 
Instagram 
Facebook @lemesosdocfest 

Home