Thumbnail

Επιτέλους, πάμε σινεμά, με ασφάλεια πάνω απ' όλα Επιτέλους, πάμε σινεμά, με ασφάλεια πάνω απ' όλα

Τα αγαπημένα K Cineplex επανήλθαν στη δράση και την περιπέτεια στις 17 Σεπτεμβρίου και από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στους χώρους του, ένιωσα και πάλι πως έχω να κάνω με επαγγελματίες
Αν είσαι μάνα-κουράγιο, καλή ώρα, ξέρεις τι είναι να σε ψέλνει το καμάρι σου από το πρωί ως το βράδυ επειδή θέλει να πάει να δει τη Mulan, αφού να' ναι καλά το διαδίκτυο, τίποτα δεν του ξεφεύγει. Μάταια να προσπαθείς να του εξηγήσεις πως ας όψεται ο κορωνοϊός, οι κινηματογράφοι είναι κλειστοί, για να πάρεις την αποστομωτική απάντηση: "Μαμά, πού ζεις; Τα K Cineplex άνοιξαν ήδη". Όχι που δεν θα το ήξερε.

Της Μαρίας Γεωργίου 

Είναι αλήθεια πως κι εγώ το γνώριζα, αλλά προσπαθούσα να το αποφύγω επιμελώς, καθώς δεν κρύβω πως είχα μια μικρή επιφύλαξη, παρόλο που γνωρίζω καλά τον επαγγελματισμό που διακρίνει τα K Cineplex.  Όσο και να πεις όμως, είναι λογικό και αναμενόμενο να έχεις μεγαλύτερη ανησυχία να επισκεφθείς έναν κλειστό χώρο, με την κατάσταση που επικρατεί. 

Εννοείται πως προτού πάμε, ως προνοητική μάνα, τσέκαρα από την ιστοσελίδα του K-Cineplex την ώρα και μέρα προβολής που μας βόλευε καλύτερα και για μεγαλύτερη ασφάλεια, έκλεισα τα εισιτήρια μας διαδικτυακά, μέσω της εφαρμογής K Cineplex APP, που φρόντισα να κατεβάσω στο πι και φι. Πέρα από την ασφάλεια, δεν είναι και λίγο πράγμα να μην έχεις κάθε φορά την έννοια να φτάσεις πιο νωρίς για να διασφαλίσεις ότι βρήκες εισιτήρια, αφού πια έχεις την τεχνολογία, κυριολεκτικά στο χέρι σου. Βέβαια, αν επιμένεις πατροπαράδοτα, μπορείς να αγοράσεις τα εισιτήρια σου στα ταμεία των κινηματογράφων, αλλά προτίμησε να πληρώσεις με κάρτα γιατί με τα μετρητά σαφώς οι συναλλαγές, ένεκα της πανδημίας, είναι πιο επίφοβες. 

Από την πρώτη στιγμή, ήταν πέρα από εμφανές, πως οι πολυκινηματογράφοι K Cineplex συμμορφώθηκαν πλήρως και εφάρμοσαν στο έπακρο όλα τα επίσημα κυβερνητικά πρωτόκολλα σχετικά με τη νόσο COVID- 19, διασφαλίζοντας την υγεία και την ασφάλεια, όχι μόνο των επισκεπτών, αλλά και του προσωπικού τους. Όλες οι απαραίτητες αλλαγές έγιναν, με σκοπό να δημιουργηθεί μια νέα ασφαλέστερη κινηματογραφική εμπειρία για όλους εμάς τους σινεφίλ εκεί έξω. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστρέφουμε πίσω στη δράση, πίσω στην περιπέτεια, πίσω στα K Cineplex!

Thumbnail

Στο δάπεδο έχουν τοποθετηθεί ειδικές κατευθυντήριες σημάνσεις ώστε να διασφαλιστεί ότι τηρείται η κοινωνική αποστασιοποίηση των 2 μέτρων σε όλους τους χώρους του κινηματογράφου. Εννοείται πως θα πας φορώντας τη μάσκα σου, η χρήση της οποίας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο και έξοδο από τον κινηματογράφο. Μην σε πιάσει η κλειστοφοβία ότι πρέπει να τη φοράς καθ΄όλη τη διάρκεια της ταινίας, αφού μπορείς να την αφαιρέσεις μόλις καθίσεις στη θέση σου εντός της κινηματογραφικής αίθουσας. Όχι τίποτα άλλο, έχεις και κοτζάμ μεγάλο μέγεθος ποπ κορν να απολαύσεις. Σε περίπτωση που ξεχαστείς, οι αρμόδιοι έχουν προνοήσει για σένα και υπάρχουν μάσκες προσώπου διαθέσιμες για αγορά. 

Το κυλικείο ευτυχώς για εμάς που δεν διανοούμαστε να δούμε μια ταινία χωρίς ποπ κορν και γλυκά, λειτουργεί κανονικά, απλώς έχει απλοποιηθεί το μενού, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να δημιουργούνται αρχείαστες ουρές. 

Τα αντισηπτικά από την άλλη, είναι στρατηγικά τοποθετημένα σε όλους τους χώρους, γι΄αυτό δεν πρέπει να ξεχνάς ούτε εσύ, αλλά ούτε τα παιδιά σου, να αποστειρώνετε τα χέρια σας συχνά, τα οποία βεβαίως πρέπει να φροντίζεις την εποχή που ζούμε να κρατάς καθαρά και να πλένεις σχολιστικά, τουλάχιστον για 20 δευτερόλεπτα, αποφεύγοντας για ευνόητους λόγους να αγγίζεις το πρόσωπό σου. Γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλειστείς στο σπίτι, αν εφαρμόζεις ευλαβικά τα μέτρα προσωπικής υγιεινής και ασφάλειας. 

Αυτό που μου εντυπωσίασε περισσότερο είναι ότι τα K-Cineplex  προγραμμάτισαν τις προβολές των ταινιών με τρόπο που να υπάρχει  λιγότερη συγκέντρωση επισκεπτών στο λόμπι του κινηματογράφου. Και αυτό γιατί η χωρητικότητα ατόμων στα λόμπι, καθώς και στις αίθουσες των κινηματογράφων, έχει μειωθεί σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Επίσης, επειδή δεν κρύβω πως με την πανδημία έγινα μικροφοβική εκεί που δεν ήμουν, φρόντισα να παρατηρήσω διακριτικά και να διαπιστώσω με ανακούφιση πως έχει αυξηθεί η συχνότητα καθαρισμού και απολύμανσης όλων των δημόσιων χώρων, ενώ πριν από κάθε κάθε παράσταση οι αίθουσες απολυμαίνονται με ειδικά καθαριστικά.

Πάντα ήξερα πως τα K-Cineplex  φημίζονται για τον επαγγελματισμό τους, κάτι που επιβεβαίωσα για άλλη μια φορά, αφού είναι εμφανές πως όλα τα μέλη του προσωπικού έχουν εκπαιδευτεί στα νέα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής. Παράλληλα, είναι εφοδιασμένοι με μάσκες προσώπου και γάντια όπου χρειάζεται, ενώ όπως πληροφόρηθηκα, επειδή οι άνθρωποι παίρνουν στα σοβαρά αυτό που κάνουν, όλοι οι διευθυντές και το προσωπικό μετρούν τη θερμοκρασία τους πάντα πριν την έναρξη της εργασίας τους. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: K-Cineplex: Μας προσφέρει 20 χρόνια κινηματογράφου στην Κύπρο 

 

Επειδή λοιπόν, ξέρεις πολύ καλά, όπως κι εγώ, πως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την εμπειρία της μεγάλης οθόνης, δεν έχεις παρά να αφήσεις τους ενδοιασμούς κατά μέρος και να πας σινεμά το συντομότερο. Τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, όλοι έχουμε ανάγκη να ξεφύγουμε στον μαγικό κόσμο των ταινιών. Και δεν έχεις κανέναν λόγο να το αναβάλλεις, εκτός και αν αισθάνεσαι κάποια ξαφνική αδιαθεσία. Σε μια τέτοια περίπτωση, για το καλό όλων, μείνε στο σπιτάκι σου και επικοινώνησε με τον προσωπικό σου γιατρό, μέχρι να διασφαλίσεις πως είσαι απολύτως υγιής. 

Εμένα πάντως το καμάρι μου μετά τη Mulan, δεν βλέπει την ώρα να ξαναπάμε για να δούμε το "Trolls World Tour" και το "Scoob!" που είναι προγραμματισμένα για τον Οκτώβρη. Δεν του το έχω πει, αλλά σιγά να μην περιμένω μέχρι τότε για να πάω στα K Cineplex . Θα πείσω τη γιαγιά του, δηλαδή τη μάνα μου, να αναλάβει χρέη babysitter και θα πάμε με τον σύζυγο να δούμε την ταινία “After We Collided”, αφού λίγο ρομάντζο επιβάλλεται μετά από τόσα χρόνια έγγαμου βίου! 

 

  

 

Home