Δροσερή μους λεμόνι

Υλικά: 

  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 αβγά χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια
  • χυμός και ξύσμα από 2 μεγάλα λεμόνια
  • 4 μικρές ζελατίνες
  • 400ml κρέμα γάλακτος για γλυκά με χαμηλά λιπαρά


Εκτέλεση: 

  • Βάζεις τις ζελατίνες μέσα σε ένα μπολ γεμάτο κρύο νερό για 15 περίπου λεπτά
  • Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνει του κρόκους από τα αυγά και τη ζάχαρη και τοποθετείς το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει
  • Χτυπάς πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές, λευκό μείγμα και να φουσκώσει
  • Στύβεις τις ζελατίνες πολύ καλά και τις ρίχνεις μέσα  στο μίγμα με τους κρόκους
  • Ανακατεύεις μέχρι να λιώσουν και προσθέτεις το χυμό από τα λεμόνια και το ξύσμα ανακατεύοντας συνέχεια
  • Το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει, βάζεις στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάς μέχρι να γίνει σαν σαντιγί
  • Σε ένα μπολ χτυπάς τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τα ρίχνεις στο μίγμα
  • Ανακατεύεις πολύ καλά και μοιράζεις τη μους σε μικρά γυάλινα ποτήρια
  • Τα βάζεις στο ψυγείο και τα αφήνεις για 5-6 ώρες
  • Μπορείς να στολίσεις με λεπτές φέτες λεμονιού

 

Πηγή 

 

κεντρική φώτο: pexels.com/photo/dessert-jars-3026801/

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ