Υλικά:
- 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 4 αβγά χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια
- χυμός και ξύσμα από 2 μεγάλα λεμόνια
- 4 μικρές ζελατίνες
- 400ml κρέμα γάλακτος για γλυκά με χαμηλά λιπαρά
Εκτέλεση:
- Βάζεις τις ζελατίνες μέσα σε ένα μπολ γεμάτο κρύο νερό για 15 περίπου λεπτά
- Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνει του κρόκους από τα αυγά και τη ζάχαρη και τοποθετείς το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει
- Χτυπάς πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές, λευκό μείγμα και να φουσκώσει
- Στύβεις τις ζελατίνες πολύ καλά και τις ρίχνεις μέσα στο μίγμα με τους κρόκους
- Ανακατεύεις μέχρι να λιώσουν και προσθέτεις το χυμό από τα λεμόνια και το ξύσμα ανακατεύοντας συνέχεια
- Το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει, βάζεις στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάς μέχρι να γίνει σαν σαντιγί
- Σε ένα μπολ χτυπάς τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τα ρίχνεις στο μίγμα
- Ανακατεύεις πολύ καλά και μοιράζεις τη μους σε μικρά γυάλινα ποτήρια
- Τα βάζεις στο ψυγείο και τα αφήνεις για 5-6 ώρες
- Μπορείς να στολίσεις με λεπτές φέτες λεμονιού
κεντρική φώτο: pexels.com/photo/dessert-jars-3026801/