Ο Άκης Πετρετζίκης σού δείχνει πώς να φτιάξεις τις πιο νόστιμες σοκολατένιες μπάρες με ξηρούς καρπούς

 

  • 50 γρ. κακάο
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
  • 75 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 150 γρ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. βρόμη
  • 80 γρ. φουντούκια
  • 80 γρ. καρύδια
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, αλατισμένα
  • 80 γρ. καρύδα, τριμμένη
  • 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 60 γρ. cranberries, αποξηραμένα
  • αλάτι

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά Brownies με μπανάνα και φυστικοβούτυρο


Εκτέλεση:

  • Σπας την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα βάζεις σε ένα μπολ. Προσθέτεις το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι, το μέλι, εκχύλισμα βανίλιας και σκεπάζεις με διάφανη μεμβράνη.
  • Μεταφέρεις στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2 ½ -3 λεπτά για να λιώσει η σοκολάτα.
  • Στο μπλέντερ χτυπάς τη βρόμη μέχρι να γίνει σκόνη και τη μεταφέρεις σε ένα μπολ.
  • Χτυπάς τους ξηρούς καρπούς και τους ρίχνεις και αυτούς στο μπολ με τη βρόμη. Προσθέτεις καρύδα τριμμένη, κανέλα σε σκόνη, κράνμπερις αποξηραμένα, κακάο σε σκόνη, αλάτι και ανακατεύεις.
  • Αφαιρείς το μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα από τον φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύεις με ένα κουτάλι και το μεταφέρεις στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.  Ανακατεύεις το μείγμα με τα χέρια σου.
  • Σε μία φόρμα 10x30 εκ. στρώνεις μία μεμβράνη και μεταφέρεις το μείγμα. Το καλύπτεις με τη μεμβράνη και πιέζεις με τα χέρια σου για να απλωθεί ομοιόμορφα. 
  • Μεταφέρεις το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνεις 3-4 ώρες για να κρυώσει και να σφίξει.
  • Όταν το μείγμα για τις σοκολατένιες μπάρες είναι έτοιμο αφαιρείς από το ψυγείο. Μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής και κόβεις σε ομοιόμορφες φέτες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το σοκολατένιο κέικ ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι απλά "κόλαση" 

 

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ