Πώς να φτιάξεις λαχταριστά τρουφάκια

Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
  • 1 συσκευασία γάλα ζαχαρούχο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 4 κουταλιές κακάο
  • 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα (θρυμματισμένη )
  • 1 φλιτζάνι μπισκότα (θρυμματισμένα)
  • 2-3 κουταλιές ρούμι
  • λευκά χάρτινα φορμάκια

    Για την επικάλυψη
  • τρούφα σοκολάτας
  • τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
  • τριμμένο καρύδι
  • ινδοκάρυδο
  • κακάο

ΔΙΑΒΑΣΕ:Γιώργος Ερωτοκρίτου: Όταν η μαγειρική γίνεται πάθος, πηγή δημιουργικότητας και αστείρευτης φαντασίας 

Eκτέλεση

 

  • Σε μία κατσαρόλα βάζεις το ζαχαρούχο, τη σοκολάτα, το βούτυρο και το κακάο σε χαμηλή φωτιά. Αφήνεις να λιώσουν, ανακατεύοντας τακτικά με ένα σύρμα . Μόλις λιώσουν τα υλικά, αφήνεις να κρυώσει ελαφρά το μείγμα.
  • Σε ένα μπολ βάζεις μέσα τα μπισκότα, το καρύδι και το κονιάκ. Ανακατεύεις πολύ καλά με τα χέρια, τρίβοντάς τα .
  • Στη συνέχεια προσθέτεις το μείγμα σοκολάτας μέσα στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύεις καλά.
  • Μεταφέρεις το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα
  • Αφού κρυώσει, με ένα κουτάλι παίρνεις από το μείγμα και πλάθεις μικρά μπαλάκια με τα χέρια σου.
  • Τέλος, τα κυλάς μέσα στην επικάλυψη της αρεσκείας σου και τα βάζεις σε φορμάκια .
  • Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ   

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ