Πώς να φτιάξεις λαχταριστά τρουφάκια
Ξεκινάς από Δευτέρα δίαιτα, δηλαδή αύριο, γιατί κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτή τη συνταγή του Chef de Cuisine Γιώργου Ερωτοκρίτου
Υλικά
- 200 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
- 1 συσκευασία γάλα ζαχαρούχο
- 100 γρ. βούτυρο
- 4 κουταλιές κακάο
- 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα (θρυμματισμένη )
- 1 φλιτζάνι μπισκότα (θρυμματισμένα)
- 2-3 κουταλιές ρούμι
- λευκά χάρτινα φορμάκια
Για την επικάλυψη
- τρούφα σοκολάτας
- τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
- τριμμένο καρύδι
- ινδοκάρυδο
- κακάο
Eκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα βάζεις το ζαχαρούχο, τη σοκολάτα, το βούτυρο και το κακάο σε χαμηλή φωτιά. Αφήνεις να λιώσουν, ανακατεύοντας τακτικά με ένα σύρμα . Μόλις λιώσουν τα υλικά, αφήνεις να κρυώσει ελαφρά το μείγμα.
- Σε ένα μπολ βάζεις μέσα τα μπισκότα, το καρύδι και το κονιάκ. Ανακατεύεις πολύ καλά με τα χέρια, τρίβοντάς τα .
- Στη συνέχεια προσθέτεις το μείγμα σοκολάτας μέσα στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύεις καλά.
- Μεταφέρεις το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα
- Αφού κρυώσει, με ένα κουτάλι παίρνεις από το μείγμα και πλάθεις μικρά μπαλάκια με τα χέρια σου.
- Τέλος, τα κυλάς μέσα στην επικάλυψη της αρεσκείας σου και τα βάζεις σε φορμάκια .
-
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ