Tρουφάκια με κακάο και πορτοκάλι

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαλακά cookies φυστικοβούτυρου

 

Υλικά: 

  • 1/2 φλιτζάνι γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/3 του φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
  • 500 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • Κομμάτια από τη φλούδα πορτοκαλιού 


Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, κόβεις τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την μεταφέρεις σε ένα πυρίμαχο μπολ. Προσθέτεις το βούτυρο και ανακατεύεις.
  • Σε μία κατσαρόλα, βράζεις σε μέτρια ένταση την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να φουσκώνει τη ρίχνεις στο μπολ με τη σοκολάτα.
  • Περιμένεις για ένα λεπτό, προσθέτεις τη φλούδα πορτοκαλιού και ανακατεύεις, μέχρι το μείγμα σου να γίνει λείο.
  • Προσθέτεις το γλυκό κουταλιού και ομογενοποιείς το μείγμα σου.
  • Καλύπτεις με μία μεμβράνη το μείγμα σου και το αφήνεις στο ψυγείο για 70 λεπτά.
  • Αφαιρείς από το ψυγείο, φοράς τα γαντάκια σου και πλάθεις μικρές τρούφες.
  • Σε ένα μπολ, ρίχνεις το κακάο σε σκόνη και περνάς τα τρουφάκια σου.
  • Μπορείς να τις διατηρήσεις στο ψυγείο όσες μέρες θέλεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Light πατατάκια φούρνου με πάπρικα – Δεν έχεις δοκιμάσει ωραιότερα!

 

Πηγή 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ