Thumbnail

Tρουφάκια με κακάο και πορτοκάλι Tρουφάκια με κακάο και πορτοκάλι

Μία γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για ένα απολαυστικό γλυκό που δεν θα σε κρατήσει όλη μέρα στην κουζίνα
Αν αγαπάς τα γλυκά, αυτή τη νόστιμη και γρήγορη συνταγή θα την αγαπήσεις περισσότερο

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαλακά cookies φυστικοβούτυρου

 

Υλικά: 

  • 1/2 φλιτζάνι γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/3 του φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
  • 500 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • Κομμάτια από τη φλούδα πορτοκαλιού 

Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, κόβεις τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την μεταφέρεις σε ένα πυρίμαχο μπολ. Προσθέτεις το βούτυρο και ανακατεύεις.
  • Σε μία κατσαρόλα, βράζεις σε μέτρια ένταση την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να φουσκώνει τη ρίχνεις στο μπολ με τη σοκολάτα.
  • Περιμένεις για ένα λεπτό, προσθέτεις τη φλούδα πορτοκαλιού και ανακατεύεις, μέχρι το μείγμα σου να γίνει λείο.
  • Προσθέτεις το γλυκό κουταλιού και ομογενοποιείς το μείγμα σου.
  • Καλύπτεις με μία μεμβράνη το μείγμα σου και το αφήνεις στο ψυγείο για 70 λεπτά.
  • Αφαιρείς από το ψυγείο, φοράς τα γαντάκια σου και πλάθεις μικρές τρούφες.
  • Σε ένα μπολ, ρίχνεις το κακάο σε σκόνη και περνάς τα τρουφάκια σου.
  • Μπορείς να τις διατηρήσεις στο ψυγείο όσες μέρες θέλεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Light πατατάκια φούρνου με πάπρικα – Δεν έχεις δοκιμάσει ωραιότερα!

 

Πηγή 

Home