Thumbnail

6 πράγματα που θα κάνεις και θα σε βοηθήσουν να έχεις μια θετική μέρα 6 πράγματα που θα κάνεις και θα σε βοηθήσουν να έχεις μια θετική μέρα

H πρωινή τελετουργία που θα βελτιώσει την καθημερινότητά σου
Η καλοκαιρινή ραστώνη, όπως και η προοπτική για ένα γρήγορο απογευματινό μπάνιο μετά τη δουλειά έχουν προ πολλού εγκαταλείψει το πρόγραμμά σου- τώρα, η καθημερινότητα συνίσταται σε δύσκολα ωράρια, υποχρεώσεις, τηλέφωνα που χτυπούν σε ανύποπτες ώρες και ελεύθερες ώρες που πλέον επιβαρύνονται από την κούραση της μέρας.

Σελίδες επί σελίδων έχουν γραφτεί (και συνεχίζουν να γράφονται) για την τελετουργία του πρωινού ξυπνήματος και τη σημασία του επιτρέπεις στον εαυτό σου την πολυτέλεια να προσαρμοστεί ομαλά στη μέρα που μόλις ξεκίνησε. 

Πιο κάτω θα βρεις 6 ιδέες που μπορείς να ακολουθήσεις στο πρωινό σου ξύπνημα: 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μικροί κανόνες που φέρνουν μεγάλη ευτυχία

 

Μείνε στο κρεβάτι για 5 λεπτά ακόμα
Απόφυγε να ελέγξεις αμέσως τα email σου ή τα social media. Σκέψου όσα έχεις να κάνεις, όσους πρόκειται να συναντήσεις και πώς θα ήθελες να εξελιχθούν τα πράγματα που έχεις προγραμματίσει. 

morning

Άκου μουσική ενώ παίρνεις πρωινό ή ετοιμάζεσαι
Μερικά κομμάτια από το αγαπημένο σου συγκρότημα, το τραγούδι που σου έχει "κολλήσει" τελευταία ή κάποιο σταθμό στο ραδιόφωνο- θα σου φτιάξει τη διάθεση, και θα σου δώσει ρυθμό για την υπόλοιπη μέρα. 

 

Πιες ένα smoothie

Άφησε τον πρώτο καφέ της ημέρας για το γραφείο και πειραματίσου με διαφορετικά μείγματα και χρώματα, με ένα γευστικό ρόφημα που θα σου δώσει ενέργεια για τις επόμενες ώρες. Αν παρ' όλα αυτά είναι ορκισμένη fan του καφέ, δεν έχεις παρά να απολαύσεις ένα ζεστό φλιτζάνι στην κουζίνα σου. 

 

Διάβασε κάτι που σε εμπνέει
Στον ελεύθερο χρόνο σου, κάνε μια μικρή έρευνα. Διάβασε βιβλία, υπογράμμισε τις φράσεις που σου αρέσουν, διάλεξε τα δικά σου "μότο" και φρόντισε να έχεις οπτική πρόσβαση σε αυτά κάθε πρωί. 

 

Χαμογέλασε
Μερικές φορές είναι πράγματι δύσκολο- αλλά αξίζει. Χαμογέλασε στην  οικογένεια, το σύντροφο ή τους συγκατοίκους σου, αντάλλαξε ήρεμα τις πρώτες κουβέντες της μέρας. Αν μένεις μόνη, χαμογέλασε κάνοντας κάτι από τα παραπάνω- θα αλλάξει την ψυχολογία σου προς το καλύτερο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλα όσα δεν θα σε απασχολούν στα 40 σου

 

Πάρε το χρόνο σου
Δέκα λεπτά παραπάνω ύπνου δεν θα κάνουν μεγάλη διαφορά. Βάλε το ξυπνητήρι σου νωρίτερα και απόλαυσε τη διαδικασία της ετοιμασίας, καθώς φοράς τα ρούχα σου και κάνεις το μακιγιάζ σου. 

 

Όποιες συνήθειες κι αν έχεις, όσο και αν αποφασίσεις (ή όχι) να τις αλλάξεις ή να τις εμπλουτίσεις, ο στόχος είναι πάντα να φτάνεις στην πόρτα ήρεμη, γεμάτη αλλά και έτοιμη να αντιμετωπίσεις την καινούρια μέρα και τις προκλήσεις της.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3+1 πράγματα που βάζουν φρένο στην δημιουργικότητα σου


Πηγή

Home