Thumbnail

Κάνε τα «μειονεκτήματα» σου….προτερήματα! Κάνε τα «μειονεκτήματα» σου….προτερήματα!

Τι κι αν είσαι ευέξαπτη, απαισιόδοξη ή αναβλητική; Έχει και τη θετική πλευρά
Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι μικρά -μικρά μειονεκτήματα που μπορεί να έχεις, μπορεί, στο σωστό πλαίσιο, να είναι πλεονέκτημα;

Δες πώς, συνεχίζοντας να διαβάζεις αυτό το άρθρο, άλλωστε τίποτα στη ζωή δεν είναι άσπρο ή μαύρο…

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί νιώθεις κουρασμένη νωρίς το απόγευμα;

 

Αν είσαι ευέξαπτη
Η παλιά σκέψη: Ο θυμός είναι ανθυγιεινός γιατί αυξάνει την πίεση του αίματος (εξ ου και «μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι»).
Η νέα σοφία: Εφόσον τα προβλήματα με το θυμό σου δεν είναι χρόνια, το να θυμώνεις όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με μια άδικη κατάσταση μπορεί στην ουσία να εκτονώσει το στρες. Σύμφωνα με την Jennifer Lerner, Ph.D., διευθύντρια του Εργαστηρίου Επιστήμης των Αποφάσεων του Χάρβαρντ, η οργή απορρέει από το αίσθημα αδικίας. Όταν αντιδράς με ελεγχόμενο θυμό αντί με το άγχος της διαφυγής, εκκρίνεται λιγότερη κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες, η υπερπαραγωγή της οποίας σχετίζεται με την απώλεια οστικής μάζας, την κατάθλιψη και την παχυσαρκία.

 

woman

unsplash.com/photos/Du5g-fwvcQc

 

Αν βρίζεις συχνά
Η παλιά σκέψη: Το βρίσιμο είναι εξευτελιστικό.
Η νέα σοφία: Οι βρισιές μπορούν, την κατάλληλη στιγμή, να απαλύνουν τον πόνο. Σε πρόσφατη μελέτη στην επιθεώρηση NeuroReport διαπιστώθηκε ότι  το βρίσιμο ενεργοποιεί την απόκριση του στρες, ενισχύοντας την αντοχή του οργανισμού στον πόνο ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μικροί κανόνες που φέρνουν μεγάλη ευτυχία 


Αν συνήθως μουντζουρώνεις
Η παλιά σκέψη: Όταν το κάνεις στο σημειωματάριο σου την ώρα της σύσκεψης δε συγκεντρώνεσαι.
Η νέα σοφία: Κι όμως αυτή η συνήθεια ενισχύει την ικανότητα του εγκεφάλου σου να παρατηρεί και να συγκρατεί πληροφορίες κατά 30%, καθώς η πράξη του σχεδιασμού αξιοποιεί τις οπτικοχωρικές διαδικασίες στον εγκέφαλο, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Πλίμουθ.

Αν διαρκώς αναβάλλεις
Η παλιά σκέψη: Με την αναβλητικότητα δεν τελειώνεις ποτέ τίποτα. Αλήθεια, πόσα αστεία βιντεάκια είδες σήμερα στο YouTube;
Η νέα σοφία: Το σύντομο χαζολόγημα αυξάνει τη συνολική παραγωγικότητά σου. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που τσεκάρουν κατά τακτά χρονικά διαστήματα το Facebook ή το προσωπικό τους e-mail μες στη διάρκεια της ημέρας είναι, κατά μέσον όρο, περίπου 10% πιο παραγωγικοί.

Αν δεν αντιστέκεσαι στο κουτσομπολιό
Η παλιά σκέψη: Η διάδοση της τελευταίας φήμης είναι ένδειξη ανασφάλειας.
Η νέα σοφία: Το κουτσομπολιό μπορεί να στερεοποιήσει τις φιλίες και να βελτιώσει την ηθική πυξίδα σου, εφόσον προσέχεις τι λες και σε ποιον το λες («ναι» στο κουτσομπολιό με την καλύτερή σου φίλη για την παράνομη σχέση ενός γνωστού, «όχι» στη διάδοση φημών για το αφεντικό σου στο μισό γραφείο). Όταν μοιράζεσαι πικάντικες πληροφορίες με φίλους, ενισχύεται ο κοινωνικός δεσμός σας, ενώ οι ειδικοί λένε ότι το κουτσομπολιό μάς πληροφορεί επίσης για το ποια συμπεριφορά είναι αποδεκτή και ποια όχι.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Mήπως εχεις πρόβλημα διαχείρισης θυμού;

 

Πηγή

κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/RfFRYmvu6JE

Home