Thumbnail

Κι όμως, η γλώσσα του σώματος σου λέει όσα δεν λέει η γλώσσα Κι όμως, η γλώσσα του σώματος σου λέει όσα δεν λέει η γλώσσα

Είναι ειλικρινής; Σε συμπαθεί; Ενδιαφέρεται; Αυτό το άρθρο στα λέει όλα!
Το διεθνές best seller «Το απόλυτο βιβλίο για τη γλώσσα του σώματος», των συγγραφέων Barbara και Allan Pease,σε βοηθάει να καταγράψεις τα κυριότερα σημεία που πρέπει να προσέχεις για να καταλάβεις τι θέλει να πει ο συνομιλητής σου και δεν το λέει η γλώσσα του.

Ναι, μπορεί να το χρησιμοποιήσεις για να δεις και αν του αρέσεις

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι (άγραφοι) κανόνες του σεξ

 

1.  Είναι ειλικρινής;

  • Όταν οι άνθρωποι θέλουν να φανούν ανοιχτοί ή ειλικρινείς, συχνά απλώνουν τη  μία ή και τις δύο παλάμες προς το άλλο άτομο, λέγοντας φράσεις όπως «δε φταίω εγώ». Θες να καταλάβεις αν σου λέει ψέματα;
  • Οι άνδρες υποσυνείδητα νιώθουν την ανάγκη να κρύψουν τα χέρια τους όταν λένε ψέματα. Εάν δεις κινήσεις, όπως να βάζει τα χέρια του στις τσέπες όταν σου μιλάει ή να κρύβει με κάποιον τρόπο τις παλάμες του όταν θέλει να εξηγήσει πού ήταν, ίσως πρέπει να δείξεις λίγη προσοχή.
  • Οι γυναίκες, από την άλλη, υποσυνείδητα, δε χρησιμοποιούν το σώμα τους όταν λένε ψέματα, αλλά προσπαθούν να αποφύγουν τη συζήτηση μιλώντας για άσχετα θέματα.
  • Η παλάμη από μόνη της μπορεί να έχει εξαιρετική δύναμη αν τη χρησιμοποιήσεις σωστά. Όταν η παλάμη σου κοιτάει προς τα πάνω σε μια συζήτηση, δείχνεις χωρίς να το καταλαβαίνεις παθητική στάση η οποία θυμίζει ικεσία. Προσπάθησε να το αποφεύγεις.
  • Η παλάμη που κοιτά προς τα κάτω είναι από τις πιο δυνατές χειρονομίες που εκπέμπει άμεση εξουσία. Δεν είναι τυχαίο που ο ναζιστικός χαιρετισμός είχε ακριβώς αυτή τη χειρονομία για να μεταδίδει φόβο και δύναμη.

2.  Σε βλέπει θετικά;

  • Ο πιο εύκολος τρόπος για να καταλάβεις τη διάθεση του άλλου ή να δεις αν είναι θετικά ή αρνητικά διακείμενος προς εσένα, είναι παρατηρώντας τις κινήσεις των χεριών του.
  • Τα σταυρωμένα χέρια με σφιγμένες τις γροθιές δείχνουν ιδιαίτερα εχθρική διάθεση και ίσως πρέπει να σκεφτείς τη συμφιλιωτική προσέγγιση.
  • Τα σταυρωμένα χέρια, από την άλλη, με διπλό σφίξιμο των βραχιόνων δείχνουν αρνητική στάση και εκνευρισμό ή φόβο. Θα το δεις συχνά στο οδοντίατρο (αλλά και στις εκνευρισμένες γυναίκες!).
  • Όταν τα χέρια προσπαθούν να κρύψουν ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος, είναι ιδιαίτερα εμφανές το αδύνατο σημείο του συνομιλητή σου: να θυμάσαι, όταν προσπαθείς επιμελώς να κρύψεις κάτι (για παράδειγμα, αν συνειδητοποίησες ότι έχεις ένα λεκέ και το μυαλό σου εστιάζει στο να προσπαθήσει να τον κρύψει από τους άλλους), το μόνο που καταφέρνεις είναι να δείξεις πού ακριβώς υπάρχει το πρόβλημα στους ανθρώπους που σε παρακολουθούν.  

3.  Ενδιαφέρεται για σένα;

  • Δώσε προσοχή στα πόδια: θα έχεις παρατηρήσει αρκετές φορές κάποιους άνδρες που ενώ περπατούν προς μία κατεύθυνση, κοιτούν έντονα μία γυναίκα που βρίσκεται δεξία ή αριστερά από εκεί που πηγαίνουν.
  • Αυτή η ασυνείδητη κίνηση δείχνει προς τα πού θέλει να πάει το μυαλό αν και το σώμα κατευθύνεται αλλού. Αυτό έχει εφαρμογή ακόμη και όταν τα άτομα κάθονται ή στέκονται.
  • Όταν τα πόδια κάποιου είναι στραμμένα προς τα εσένα, μπορείς να καταλάβεις ότι αυτό το άτομο θέλει να σε προσεγγίσει (μπορείς να παρατηρήσεις ακόμη και τις πατούσες του – θα έχουν και αυτές κατεύθυνση προς εσένα, ακόμη και αν το σώμα του είναι στραμμένο αλλού).

4. Λέει ψέματα;

Θες να καταλαβαίνεις αν σου λένε ψέματα; Υπάρχει τρόπος. Οι ψεύτες χρησιμοποιούν αρκετές κινήσεις για να καλύψουν τον εαυτό τους, τις οποίες οι ειδικοί έχουν αναγνωρίσει.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κι όμως, οι εκφράσεις προσώπου σου, δείχνουν ότι σου αρέσει

 

Οι οκτώ συνηθέστερες κινήσεις είναι οι εξής:

1.  Η κάλυψη του στόματος

Ο εγκέφαλος υποδεικνύει υποσυνείδητα στο σώμα να καταπνίξει τα ψέματα που πρόκειται να ειπωθούν. Οι καλύτεροι ψεύτες θα προσπαθήσουν να καλύψουν και τη χειρονομία συγκάλυψης με έναν ψεύτικο βήχα. Εάν δεις το συνομιλητή σου να καλύπτει το στόμα του όταν μιλάς εσύ, πιθανότατα διαισθάνεται ότι εσύ λες ψέματα. Αυτή είναι μια καλή στιγμή να κάνεις παύση και να ρωτήσεις το κοινό σου σε τι διαφωνεί.

2.  Το άγγιγμα της μύτης

Μήπως ο Πινόκιο είναι πραγματική ιστορία; Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όταν λέμε ψέματα απελευθερώνονται στο αίμα κετοχολαμίνες που κάνουν το βλενογόννο της μύτης να διαστέλλεται, ενώ παράλληλα αυξάνεται και η πίεση του αίματος. Αυτό ερεθίζει τη μύτη προκαλώντας φαγούρα και οδηγεί σε στιγμιαίο τρίψιμο για την ανακούφισή της.

3. Το τρίψιμο του ματιού

Οι άνδρες συνήθως τρίβουν τα μάτια τους δυνατά και, αν το ψέμα είναι πολύ μεγάλο, τα αποστρέφουν σε άλλη κατεύθυνση. Οι γυναίκες, πάντα πιο διακριτικές, αποφεύγουν να κάνουν τόσο έντονες κινήσεις και αρκούνται σε μικρά αγγίγματα κάτω από το μάτι.

 

flirt

pexels.com/photo/embracing-couple-in-old-fashioned-car-against-various-balloons-5652736/

 

4.  Το τράβηγμα του αυτιού

Η κίνηση αυτή δείχνει αμηχανία και άγχος και είναι ο τρόπος του συνομιλητή σου να δείξει πως δε θέλει να ακούσει αυτό που λες, γιατί του προκαλεί αμηχανία.

5.  Το ξύσιμο του λαιμού

Φανερώνει, επίσης, αμηχανία και είναι σημάδι αμφιβολίας ή αβεβαιότητας προς τα λόγια του συνομιλητή.

6.  Το τράβηγμα του γιακά

Όχι μόνο σου λέει ψέματα, αλλά υποπτεύεται ότι τον έχεις καταλάβει και προσπαθείς να ξεφύγεις από τη δύσκολη θέση. Αυτή είναι η στιγμή για να πεις: «Τι ακριβώς εννοείς; Μπορείς να γίνεις πιο σαφής;». Αυτό θα τον κάνει να προδοθεί.

7.  Δάχτυλο στο στόμα

Η ανάγκη για επιστροφή στην ασφάλεια της βρεφικής ηλικίας είναι ωμά εμφανής με αυτή την κίνηση. Οι περισσότερες κινήσεις του χεριού προς το στόμα έχουν σχέση με ψέματα, αλλά το δάχτυλο στο στόμα εκφράζει και ανασφάλεια ή ανάγκη για επιβεβαίωση. Εάν το αναγνωρίσεις στο σύντροφό σου, είναι μια καλή στιγμή να προσφέρεις συμπαράσταση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεξ: Αυτή είναι η κίνηση στο σεξ είναι πολύ άσχημη

 

Πηγή

κεντρική φώτο: pexels.com/photo/tender-stylish-couple-hugging-and-looking-at-each-other-4241314/

Home