Thumbnail

Μήπως είσαι θύμα ghosting; Μήπως είσαι θύμα ghosting;

Τι ακριβώς είναι και πώς να το χειριστείς σωστά!
Η πράξη του ghosting ή αλλιώς αν προτιμάς η εξαφάνιση κάποιου χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση, είναι από τις πιο άσχημες συμπεριφορές που μπορεί να σου τύχουν, γιατί δεν παίρνεις μια εξήγηση για το τι συνέβη και γιατί δείχνει ότι ο άλλος δεν σε σέβεται.

Σίγουρα έχεις κάποια φίλη που της έχει συμβεί, ίσως να έχεις συμβεί και σε σένα. Και αν μία ξαφνική εξαφάνιση δεν μπορείς να την αποφύγεις και να την προβλέψεις - αρκεί να σου πω ότι το 20% των ανθρώπων έχουν πέσει θύμα ghosting και το 25% το έχουν κάνει- μπορείς να ελέγξεις τις μετέπειτα αντιδράσεις σου, οι οποίες καλό θα ήταν να είναι ψύχραιμες.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eίσαι σε rebound σχέση; Μήπως κάνεις λάθος;

Αν σου έχει συμβεί ή θα σου συμβεί στο μέλλον, το πρώτο που θα σκεφτείς είναι να στείλεις ένα θυμωμένο μήνυμα και να τον ψάξεις. Λάθος! Γιατί αυτός εξαφανίστηκε αλλά η αξιοπρέπεια σου μένει. 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευαγγέλιο σχέσεων: 7+1 κανόνες για να ακολουθήσεις ευλαβικά

texting

pexels.com/photo/relaxed-woman-with-smartphone-sitting-on-couch-5938585/

 

Τι να κάνεις;

Σε περίπτωση που εξαφανίστηκε για συγκεκριμένο λόγο, θα θορυβηθεί από την απουσία σου και θα σε ψάξει εκείνος. Σε περίπτωση βέβαια που απλά δεν σε θέλει, η αντίδραση θα είναι μηδενική. Τέλος, σε περίπτωση που η σχέση σας είχε κάπως προχωρήσει και δεν ήσασταν στη φάση των ραντεβού, τότε όντως, έχεις κάθε δικαίωμα να στείλεις κάτι. Βέβαια, αντί να στείλεις κάτι… ικετευτικό μπορείς να κινηθείς κάπως έτσι: «Έχουμε μέρες να μιλήσουμε και ήθελα να δω αν είσαι καλά. Αποφάσισα ότι δεν μου κάνει αυτού του είδους η σχέση και καλό θα ήταν να τελειώσει εδώ».

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγνώμη, αλλά έχουμε τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι (μάλλον) δεν σε θέλει

 

Πηγή

κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/MRZWBSFrWns

Home