Απόψε πάμε σινεμά να δούμε το «1917»! Τη νέα ταινία του Sam Mendes!

Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Λονδίνο με τον Sam Mendes να εμπνέεται από τον παππού του Alfred Mendes.

«Πολέμησε από το 1916 μέχρι το 1918. Ήταν πολύ νέος. Υπηρέτησε για πολλά χρόνια δεν είπε καμία ιστορία σε κανέναν. Όμως αποφάσισε να πει την ιστορία στα εγγόνια του. Ήταν πολύ συγκινητικές ιστορίες. Αυτή η ταινία επιχειρεί να παρουσιάσει αυτό το κλίμα. Έγινε εξαιτίας του παππού μου, αλλά όχι για τον παππού μου».

Ο Mendes που εκτός από τη σκηνοθεσία και την παραγωγή συνυπογράφει και το σενάριο,είχε την ιδέα η ταινία να γυριστεί σε ένα συνεχόμενο μονοπλάνο, προκειμένου το κοινό να βυθιστεί στη διήγηση, αλλά και να υπάρχει έντονο το συναίσθημα της έντασης.

Διάβασε ακόμη: Τι θα δούμε τον Ιανουάριο στο Netflix

«Το ξέρεις όταν έχει ένα πλάνο 8 λεπτών και μέσα σε αυτό υπάρχουν 7 λεπτά μαγείας. Το ξέρεις και εκείνη τη στιγμή πέφτει κάτι στο σκηνικό ή ο εικονολήπτης παραπατάει και πρέπει να αρχίσεις ξανά από την αρχή γιατί ούτε ένα από αυτά τα 7 λεπτά δεν είναι αξιοποιήσιμο, υπήρξαν πολλές φορές που έλεγα γιατί το έκανα αυτό στον εαυτό μου; Είναι η πιο ανόητη ιδέα από όλες. Όταν όμως τελικά έχεις τη λήψη αισθάνεσαι εκπληκτικά, αισθάνεσαι ευχαρίστηση και η ενέργεια που έρχεται από αυτό σε κάνει να ξεχνάς τις δυσκολίες και ανυπομονείς να το κάνεις ξανά. Ήταν ένα πολύ πρωτότυπο πρότζεκτ από αυτήν την άποψη. Ήμασταν μεταξύ ελπίδας και απόγνωσης» δήλωσε ο σκηνοθέτης και παραγωγός της ταινίας.

Διάβασε ακόμη: YOU: Γιατί είναι η πιο εθιστική σειρά

Με το χρόνο να είναι εναντίον τους οι δύο νεαροί στρατιώτες πρέπει να παραδώσουν ένα μήνυμα σε εχθρικό έδαφος.

Το πολεμικό έπος του Sam Mendes προβάλλεται στις κυπριακές αίθουσες έως τις 15 Ιανουαρίου 2020.

Διάβασε ακόμη: Τελικά να δούμε ή όχι το «The Morning Show»;

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ