Thumbnail

5 βιβλία που θα σου αλλάξουν τη ζωή 5 βιβλία που θα σου αλλάξουν τη ζωή

Βελτίωσε την καθημερινότητα σου – Σου βρήκαμε τα καλύτερα βιβλία για αυτοβελτίωση και αυτογνωσία
Σου παρουσιάζουμε 5 σπουδαία εγχειρίδια για να διαλέξεις αυτό που θα ομορφύνει τη ζωή σου, θα ρυθμίσει τον θυμό στις συναναστροφές με συναδέλφους , τον σύντροφο και θα βοηθήσει να βρεις την εσωτερική σας δύναμη.

«Κλασικά παραμύθια - Για να μάθεις ποιος είσαι» του Jorge Bucay
Είναι απίστευτο πόσο ταλαντούχος είναι ο Jorge Bucay. Ότι δημιουργεί γίνεται ανάρπαστο καθώς μιλάει απλά και μεταφέρει πολύτιμες εμπειρίες του. Αυτή τη φορά επιλέγει κλασικά παραμύθια και μετά από μελέτη δίνει διαφορετικές ερμηνείες, μέσα πάντα από τις γνώσεις του. Από τη μια πλευρά συνδυάζει τις ιστορίες και τους μύθους και από την άλλη τη δουλειά του, την κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς και τη μετάδοση των γνώσεων του. Στον πρώτο τόμο που περιλαμβάνει οκτώ κλασικά παραμύθια, αφηγείται τις πρωτότυπες εκδόσεις ανακαλύπτοντας τους συμβολισμούς που κρύβονται πίσω απ' το καθένα παραμύθι αλλά το σημαντικότερο είναι ότι η ενδιαφέρουσα μελέτη του μας πάει ακόμη πιο μακριά αφού μας παρουσιάζει και αυτά που κρύβονται πίσω από τα παραμύθια. Διαβάζοντας το βιβλίο ο αναγνώστης  αισθάνεται ότι κλείνει ένα κεφάλαιο από την παιδική του ηλικία καθώς αποκαλύπτονται σημαντικά πράγματα από τον εσωτερικό του κόσμο. Ανακαλύπτεις όσα δεν σου είπαν.....και όσα ενδεχομένως να σκέφτηκες αλλά δεν τόλμησες να τα πεις πουθενά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Aυτά τα 5 ντοκιμαντέρ του Netflix βάλε τα στη λίστα


«Το κλαμπ των 5 π.μ.» του Sharma Robin S.
Ο Sharma Robin είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς βιβλίων αυτοβελτίωσης και ηγεσίας στον κόσμο. Το νέο του βιβλίο με τίτλο «Τo Κλαμπ των 5 π.μ.» είναι η πρωτοποριακή-καταπληκτική ιστορία δύο απλών καθημερινών ανθρώπων που αναζητώντας ευημερία και γαλήνη σε μια εποχή ψηφιακών περισπασμών και υπέρμετρης πολυπλοκότητας συναντούν τον πιο περίεργο μα και υπέροχο μέντορα. Είναι ένα βιβλίο-μανιφέστο υπέρ της αριστείας, ένας μεγαλοφυής οδηγός παραγωγικότητας και παντοτινός σύντροφος. Ένα έργο που θα μεταμορφώσει τη ζωή σας για πάντα. Αν ακολουθήσετε βήμα βήμα τις συμβουλές του θα επιτύχετε προσωπική ανανέωση και επαγγελματική ανάπτυξη. Δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τη συνταγή για μια καλύτερη ζωή. Για να  ξυπνάτε νωρίς νιώθοντας εμπνευσμένοι, εστιασμένοι και πλημμυρισμένοι με πυρετώδη ορμή ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε μέρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 10 βιβλία που πρέπει να έχεις διαβάσει ως τα 30

 

«Τόλμησε να είσαι ευτυχισμένος» των Kishimi Ichiro και Koga Fumitake
Μετά το εκδοτικό φαινόμενο ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ, οι Kishimi Ichiro , Koga Fumitakeεπανέρχονται με το δεύτερο μέρος της διδασκαλίας τους, που αξιοποιεί τη θεωρία του Άντλερ, ενός από τους γίγαντες της ψυχολογίας του 20ού αιώνα, για να μας οδηγήσει στην ευτυχία. Ο νεαρός άντρας που γνωρίσαμε στο πρώτο βιβλίο απευθύνεται για ακόμη μία φορά στον φιλόσοφο αναζητώντας απαντήσεις. Με τι τρόπο μπορούμε να διαβούμε το «μονοπάτι της ευτυχίας»; Μπορεί η θεωρία του Άντλερ όντως να εφαρμοστεί στην πράξη; Και ποιο είναι εκείνο το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ο Άντλερ περί «μεγαλύτερης επιλογής στη ζωή», την οποία πρέπει όλοι να πάρουν ώστε να ζήσουν ευτυχισμένοι; Ένα σοφό βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και  δε δίνει έτοιμες λύσεις, αλλά την πυξίδα για να βγούμε από το χάος και να ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή.

 

fge

 

«Ανάμεσα σε ηλίθιους» του Erikson Thomas
Σίγουρα θα ταυτιστείτε με τον τίτλο του βιβλίου, είναι πετυχημένος καθώς όλοι έχουμε σκεφτεί πολλές φορές ότι βρισκόμαστε  ανάμεσα σε ανθρώπους εριστικούς, σε ανθρώπους που σκέφτονται διαφορετικά από εμάς και  δεν μας καταλαβαίνουν. Για τον λόγο αυτό ο Erikson Thomas μας παρουσιάζει τους τέσσερις βασικούς τύπους συμπεριφοράς που προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλοεπιδρούμε και αντιλαμβανόμαστε τους γύρω μας. Οι Κόκκινοι είναι κυριαρχικοί και καταπιεστικοί, οι Κίτρινοι είναι κοινωνικοί και αισιόδοξοι, οι Πράσινοι είναι χαλαροί και φιλικοί, και οι Μπλε είναι αναλυτικοί και ακριβείς. Μέσα από την παρουσίαση αυτή μας βοηθάει να κατανοήσουμε  τον κάθε τύπο ατόμου και να καταφέρουμε τελικά να  επικοινωνήσουμε μαζί του. Θα καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας και θα τελειοποιήσουμε την επικοινωνία και τις κοινωνικές δεξιότητές μας. Μέσα από αυτό το πολύτιμο εγχειρίδιο θα διαχειριστούμε τις συγκρούσεις με αυτοπεποίθηση βελτιώνοντας  τη σχέση με τον προϊστάμενο και την ομάδα. Καταλαβαίνουμε  πότε πρέπει να μιλήσουμε και πότε όχι και γενικά αλλάζει ο τρόπος αλληλεπίδρασης με τους άλλους ανθρώπους, από τους συνεργάτες μέχρι τον/τη σύντροφό. Ο συγγραφέας κατατάσσει τον εαυτό του σε δύο κατηγορίες ,στους μπλε και στους κόκκινους. Εσείς δεν έχετε παρά να διαπιστώσετε σε ποια ομάδα ανήκετε…


«Θετική ενέργεια, υπέροχη ζωή» του King Vex
Πώς μπορείς να αγαπάς πραγματικά τον εαυτό σου; Πώς θα μετατρέψεις τα αρνητικά συναισθήματα σε θετικά; Μπορείς να βιώσεις εσωτερική γαλήνη και ευτυχία; Το βιβλίο θα σε βοηθήσει:
Να ασχοληθείς με τη φροντίδα του εαυτού σου, να αποβάλεις την τοξική ενέργεια και να μάθεις να δίνεις προτεραιότητα στην υγεία σου.
Να καλλιεργείς θετικές συνήθειες στην καθημερινότητά σου.
Να αλλάξεις τις παγιωμένες πεποιθήσεις σου και να ανοιχτείς σε αυτά που σου προσφέρει η ζωή.
Να ξεπεράσεις τους φόβους σου, να αποκτήσεις επίγνωση και ενσυνειδητότητα.
Να ανακαλύψεις τον ανώτερο σκοπό της ζωής σου. Να γίνεις φωτεινός φάρος για τους άλλους. Όταν αλλάζουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, νιώθουμε, μιλάμε, μεταμορφώνεται ο κόσμος γύρω μας. Είσαι έτοιμος να ζήσεις μια όμορφη και υπέροχη ζωή;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 5+1 νόστιμες… ταινίες για να απολαύσεις αυτό το σκ! (Βίντεο)

 

Πηγή
 

Home