Thumbnail

Γιατί να δεις το Locke & Key του Netflix Γιατί να δεις το Locke & Key του Netflix

H νέα σειρά που θα εθιστείς κι εσύ μαζί της
Aναπόφευκτα, προκειμένου να αιτιολογήσεις και να πείσεις κάποιον γιατί αξίζει να δει μια σειρά, την οποία έτυχε να παρακολουθήσεις πριν από εκείνον -καλή ώρα- θα υπάρξουν κάποια spoiler. Όχι όμως πολλά, γιατί το νόημα είναι να τη δεις και όχι να καταστρέψω το σαπένς. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος άλλωστε.

Της Μαρίας Γεωργίου 

Ετεροχρονισμένα και αφού τέλειωσα τη σειρά που με άφησε ανέλπιστα με μια αίσθηση ικανοποίησης, πληροφορήθηκα, ψάχνοντάς το, πως είναι βασισμένη στη σειρά graphic novels του Joe Hill, γιου του κορυφαίου Stephen King. Δημιουργοί της είναι οι Carlton Cuse (Bates Motel), Meredith Averill (Haunting on Hill House) και Aron Eli Coleite (Daybreak), με τον Andrés Muschietti να βρίσκεται στην παραγωγή. 

Χωρίς να γνωρίζω όσα αναφέρω πιο πάνω, όταν διάβασα για τις επικείμενες πρεμιέρες του Netflix για αυτόν τον μήνα και έπεσα πάνω στο στόρι του Locke & Key, που συνοψίζεται στο ότι τρία αδέρφια μετά τη δολοφονία του πατέρα τους, μετακομίζουν στο πατρικό τους και ανακαλύπτουν ότι το σπίτι έχει μαγικά κλειδιά, που τους προσδίδουν διάφορες δυνάμεις και ικανότητες, δε στάθηκε ικανό να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον. 

 ΔΙΑΒΑΣΕ: YOU: Γιατί είναι η πιο εθιστική σειρά

locke and key

Ίσως, αυτό να οφείλεται στο ότι είμαι εκ φύσεως πιο κυνική και δε με συγκινούν οι σειρές που έχουν να κάνουν με μεταφυσικά στοιχεία, μαγεία, ανθρώπους που πετάνε, μπαίνουν μέσα στα μυαλά άλλων μέσα από πόρτες και όλα τα συναφή, πόσω μάλλον όταν οι πρωταγωνιστές είναι ένα τσούρμο, άγνωστα για μένα, πιτσιρίκια. 

Αλλά όταν καμιά φορά βαριέσαι, ασυναίσθητα πατάς το play στις εισηγήσεις που βγάζει μες τα μούτρα σου το Netflix. Αν η σειρά καταφέρει να με τραβήξει τα πρώτα λεπτά, έχει καλώς, διαφορετικά τι είχαμε, τι χάσαμε. Την κλείνω και πάμε παρακάτω.  

ΔΙΑΒΑΣΕ: Tελικά, το "You" έπρεπε να συνεχιστεί για 2η σεζόν ή όχι;

lock and key

Όλως παραδόξως, αυτό δεν συνέβη με το Locke & Key. 'Ισως να έχει να κάνει με τα πλάνα της αμερικανικής εξοχής και το δυσθεώρητο παλιό αρχοντικό, που άνετα θα έβλεπα τον εαυτό μου να έμενε σε αυτό, καθώς λατρεύω καθετί vintage, αλλά γι΄αυτό θα πρέπει να κερδίσω το Τζόκερ και καλύτερα να μη ξύνω από μόνη μου πληγές. Πιστεύω όμως ότι κυρίως έχει να κάνει με το γεγονός ότι το Locke & Key έχει βρει το "μαγικό κλειδί" να κρατά σε εγρήγορση τον θεατή. Το μυστήριο πλανάται μονίμως στον αέρα, η κακιά (ή ο κακός της υποθέσης) -θα καταλάβεις τι εννοώ όταν το δεις με το καλό- είναι ενοχλητικά γοητευτική, οι ανατροπές είναι πάντα εκεί, οπότε τι άλλο να ζητήσεις; 

Τα δέκα πρώτα επεισόδια βλέπονται σχεδόν μονοκοπανιά. Κάθε επεισόδιο είναι διάρκειας σχεδόν μιας ώρας, άρα κομματάκι αδύνατο να τα δεις όλα μαζεμένα, εκτός και αν αποσυνδεθείς από τη δική μας πραγματικότητα και συνδεθείς αποκλειστικά με αυτή του Locke & Key. Εννοείται πως το τέλος μάς άφησε με την υπόσχεση ενός δεύτερου κύκλου, καθώς το φινάλε ήταν ακριβώς όπως έπρεπε, με τους Connor JessupEmilia JonesJackson Robert ScottSherri SaumGriffin Gluck και Darby Stanchfield, να ανταποκρίνονται επάξια στους ρόλους τους. 

Πάντως, δεν μπορείς να πεις, κράτησα την υπόσχεσή μου, δεν το παρακάνα με τα spoiler!

 ΔΙΑΒΑΣΕ: Γιατί να δεις τη σειρά "Τhe politician" του Netflix

Home