Thumbnail

Γιατί να δεις τη σειρά "Away" του Netflix με τη Hilary Swank Γιατί να δεις τη σειρά "Away" του Netflix με τη Hilary Swank

Πρώτον, γιατί θα σε ταξιδέψει μέχρι τον...Άρη
Παρόλο που η Hilary Swank δηλώνει ότι πρώτα ήθελε να γίνει αστροναύτης και μετά ηθοποιός, για να εξηγούμαστε, προσωπικά σειρές και ταινίες με επίκεντρο το διάστημα, ποτέ δεν ήταν το φόρτε μου. Ωστόσο, το γεγονός ότι σε αυτήν πρωταγωνιστεί το όνομα-"κράχτης" της Swank, με έβαλε στο τριπάκι να την βάλω στη λίστα με τις must watch σειρές.

Της Μαρίας Γεωργίου 

Η σειρά αποτελείται από 10 επεισόδια και όπως όλα δείχνουν, έπεται συνέχεια, καθώς το τελευταίο επεισόδιο έκλεισε με την υπόσχεση μιας δεύτερης σεζόν. Η Swank εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο, υπογράφει και την παραγωγή αυτής της φιλόδοξης σειράς του Netflix, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έχει και ο Josh Charles (The Good Wife). 

Το στόρι αφορά την κυβερνήτη Emma Green -βλέπε Swank- που έχει ως όνειρο ζωής να πάει στον Άρη και αφήνει πίσω σύζυγο και έφηβη κόρη, για να ηγηθεί ενός διεθνούς πληρώματος αστροναυτών και επιστημόνων, στην πρώτη επανδρωμένη αποστολή, που έχει πενήντα τοις εκατό ποσοστό επιβίωσης και θα διαρκέσει 3 ολόκληρα χρόνια. Το κύρος της δοκιμάζεται από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, εξαιτίας ενός ατυχήματος στο σκάφος Άτλας, με το μισό πλήρωμα να την υπονομεύει και να χάνει την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό της. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Η Υπέροχη κυρία Μέιζελ»: Γιατί να δεις αυτή τη σειρά της Amazon 

away

Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα έγινε στις 4 Σεπτεμβρίου, με τις κριτικές να επιχειρούν μια πρώτη αποτίμηση, καθώς το "Away" είναι η πρώτη μιας σειράς νέων παραγωγών με θέμα το διάστημα που βγήκε στον αέρα (ακολουθούν η σειρά ντοκιμαντέρ "Challenger: The Final Flight" πάλι από το Netflix και το "The Right Stuff" από τη Disney+).  

Ο Guardian κάνει λόγο μια για μια απροσδόκητα παλιομοδίτικη αίσθηση, που εν μέρει, ισχύει. Παρόλο που υποστηρίζει πως το "Away" χάνει την ουσία της νεωτερικότητας που θα περίμενε κανείς από μια σειρά γυρισμένη σήμερα, η ιστορία της οποίας εξελίσσεται στο εγγύς μέλλον, εντούτοις θεωρώ πως καταφέρνει να σε παρασύρει στον κόσμο του, αφού στην ουσία πρόκειται για μια δραματική σειρά, που εστιάζει στις ανθρώπινες σχέσεις

Ο Josh Charles είναι ο πιστός και υποστηρηκτικός σύζυγος, επίσης αστροναύτης, που άφησε πίσω το δικό του όνειρο να ταξιδέψει στον Άρη εξαιτίας ενός σοβαρού θέματος υγείας. Παρόλο που τα πράγματα ανατρέπονται από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, εκείνος δείχνει αποφασισμένος να μη στερήσει το όνειρο στη σύζυγό του και κάνει τα αδύνατα-δυνατά να τη φέρει πίσω ζωντανή, καθώς παράλληλα τελεί χρέη αρχιμηχανικού της NASA

Η σειρά δεν προσπαθεί να απεικονίσει με ακρίβεια τις τεχνικές δυσκολίες μιας επανδρωμένης αποστολής στον Άρη και αυτό είναι ξεκάθαρο από την αρχή. Πρόθεσή της είναι να σκιαγραφήσει τα μέλη της αποστολής ως προσωπικότητες, δείχνοντας μας τις ευάλωτες τους στιγμές. Και αυτό είναι προσωπικά που μου άρεσε. Το ότι ενώ η πρωταγωνίστρια είναι σαφώς η Swank, δίνεται χώρος και στους άλλους ηθοποιούς να αναδειχθούν, αφού κάθε επεισόδιο εστιάζει στην ιστορία κάθε μέλους του πληρώματος, με flashbacks. Με κομψό, αλλά διακριτικό τρόπο, φαίνεται η διαφορά του να μεγαλώνει κανείς στις ΗΠΑ, έναντι καθεστώτων όπως η Κίνα και η Ρωσία, με τους Ray Panthaki (Ram), Vivian Wu (Lu), Mark Ivanir (Μisha) και Ato Essandoh (Kwesi), να καταφέρνουν, ο καθένας ξεχωριστά, να σε κάνουν να τους συμπαθήσεις και να σταθούν επάξια, χωρίς να δίνουν στιγμή την αίσθηση πως οι ρόλοι τους είναι δευτερεύοντες και υποστηρικτικοί. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε αυτές τις ταινίες ήταν πραγματικές οι ερωτικές σκηνές 

away

Βέβαια, μην περιμένεις μέσα από το "Away" να εξερευνήσεις το διάστημα, αφού εστιάζει καθαρά στις ανθρώπινες σχέσεις και τη σημασία του να κυνηγάς τα όνειρά σου, όσο μικρά και μεγάλα και αν είναι, χωρίς ποτέ να χάνεις την ελπίδα σου, που στην προκειμένη αναδεικνύεται σε κινητήριο δύναμη. 

Aπό το τρέιλερ θα πάρεις μια μικρή γεύση για το τι σε περιμένει 

Home