Thumbnail

Netflix: Το νέο ενδιαφέρον docuseries που αξίζει να δεις! (Bίντεο) Netflix: Το νέο ενδιαφέρον docuseries που αξίζει να δεις! (Bίντεο)

Το κατηγόρησαν. Εμένα πάντως μου άρεσε! Εσένα;
Γραφήματα και αρχειακά πλάνα παραδίδουν μίνι μαθήματα ιστορίας για πρωτοποριακές επιστημονικές καινοτομίες, κοινωνικά κινήματα και συνταρακτικές ανακαλύψεις.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι το Netflix έχει καταφέρει να δημιουργήσει το δικό του φανατικό κοινό και σίγουρα κρατούσε σε όλους μας καλή συντροφιά μέσα στην καραντίνα. Εκτός από τις σειρές που παρακολουθώ φανατικά (οκ, οι ταινίες δικής του παραγωγής δεν είναι ό,τι καλύτερο έχω δει), εμφανίστηκε μπροστά μου ως πρόταση και το «History 101».

Η "φρέσκια" προσθήκη της δημοφιλούς πλατφόρμας streamings, είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ -η 1η σεζόν έκανε πρεμιέρα πριν λίγες ημέρες στην πλατφόρμα - με μικρά αυτοτελή επεισόδια διάρκειας σχεδόν 20 με 25 λεπτών το καθένα. Γιατί διάστημα; Γιατί ρομπότ; Γιατί fast food; Γιατί πετρέλαιο Μέσης Ανατολής; Είναι κάποια από τα ερωτήματα που προσπαθεί να απαντήσει το docuseries.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: «365 μέρες»: Το ανεκδιήγητο σοφτ πορνό του Netflix που σαρώνει σε όλο τον κόσμο

 

Προσωπικά με κέρδισε αμέσως, γιατί μέσα από μοντέρνα γραφήματα και αρχειακά πλάνα επιχειρεί να παραδώσει μαθήματα σύγχρονης ιστορίας και να απαντήσει στο πανανθρώπινο ερώτημα: Πώς φτάσαμε έως εδώ και πού πηγαίνουμε; 

Στο 1ο επεισόδιο εξετάζεται η γέννηση της ταχυφαγίας και το πώς οι ΗΠΑ έγιναν η πρωτεύουσα του fast food, στο 2ο ο Ψυχρός Πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ και η μανία για κατάκτηση του διαστήματος, στο 3ο το πώς η Κίνα έγινε μία παγκόσμια οικονομική δύναμη, στο 4ο η υπερπαραγωγή πλαστικού και η υπερκατανάλωση αυτού, στο 5ο η Μέση Ανατολή και ο πόλεμος του πετρελαίου, στο 6ο τα ρομπότ και η επέλασή τους στον εργασιακό χώρο, στο 7ο το κίνημα του φεμινισμού, στο 8ο την πυρηνική ενέργεια, στο 9ο το AIDS και στο 10ο τη γενετική ιατρική.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι αισθησιακές ταινίες που αν δεν είδες, πρέπει να δεις


Θέματα που τα βρήκα ενδιαφέροντα, γραφήματα που με έκαναν να συγκρατήσω αριθμούς που όσες φορές και αν τα είχα διαβάσει στο παρελθόν δεν μου έμεναν με τίποτα και 20 λεπτά που μπορεί να μου δώσει την πληροφορία και να με ενημερώσει για κάτι που πιθανότατα δεν γνώριζα, χωρίς περιττές πληροφορίες ή πολύωρες, βαρετές κουβέντες. 

Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι που κατηγορούν το σόου και κατ' επέκταση το Netflix ότι καταπιάνεται πολύ επιδερμικά, επιπόλαια και χωρίς την απαιτούμενη σοβαρότητα με μείζονα ζητήματα της σύγχρονης ανθρωπότητας, κοινωνίας, οικονομίας και πολιτικής – «είναι σαν να δίνει στον θεατή απλά και μόνο την πληροφορία, την παράθεση του γεγονότος και τίποτα περισσότερο. Μία μικρή μπουκιά από το φαγητό, αφήνοντάς τον πεινασμένο», έγραψε θεατής στο διαδίκτυο. 


Εμένα με κέρδισε και βρίσκομαι ήδη στο 7ο επεισόδιο. Εσύ; Θα το δεις; 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Οι σειρές με τις οποίες θα "κολλήσεις" καλοκαιριάτικα

Home