Thumbnail

Όσκαρ 2020: Οι παιδικές ταινίες που διεκδικούν το χρυσό αγαλματίδιο (φώτος & βίντεο) Όσκαρ 2020: Οι παιδικές ταινίες που διεκδικούν το χρυσό αγαλματίδιο (φώτος & βίντεο)

Η αγωνία για δημιουργούς, σκηνοθέτες και ηθοποιούς κορυφώνεται! Η 92η τελετή απονομής των Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί στις 9 Φεβρουαρίου! Ανάμεσά τους είναι φυσικά και παιδικές ταινίες, τις οποίες αξίζει να δεις με τα παιδιά σου
Το σενάριο κουβέρτα-ποπ κορν-ταινία είναι παλιό, αγαπημένο και γνωστό. Είναι η ώρα λοιπόν να απογειώσετε τις βραδιές κινηματογράφου στο σπίτι με τις καλύτερες παιδικές ταινίες που διεκδικούν φέτος το χρυσό αγαλματίδιο!

Στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων (Best Animated Feature) οι φετινές υποψήφιες ταινίες και αυτές που ξεχώρισαν από τους κριτικούς κινηματογράφου περιλαμβάνουν, βέβαια, τα μεγάλα blockbuster -όχι το Frozen 2!-, αλλά και κάποιες λιγότερο γνωστές παιδικές ταινίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, τις οποίες βέβαια αξίζει να γνωρίσουμε.

Διάβασε ακόμη: Οσκαρ 2020 - Υποψηφιότητες: Σάρωσε ο Joker με 11 υποψηφιότητες

Αυτές τις ταινίες αξίζει να τις δεις με τα παιδιά σου! 

1. Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας («How to Train Your Dragon: The Hidden World»)

movie

Τώρα ο αρχηγός του Μπέρκ, ο Ψάρης έχει εκπληρώσει το όνειρό του να δημιουργήσει μια ουτοπία για τους δράκους ενώ η ξαφνική ανακάλυψη συντρόφου είδους οργή της νύχτας προσελκύει τον Φαφούτη. Όταν ο κίνδυνος απειλεί το χωριό τους και δοκιμάζει τη βασιλεία του Ψάρη, ο λόφος μαζί με τον Ψάρη αναγκάζονται ναι εγκαταλείψουν το μοναδικό σπίτι που γνωρίζουν. Καθώς ταξιδεύουν σε έναν κρυφό κόσμο που πιστεύεται ότι υπάρχει μόνο στο μύθο, τόσο ο Φαφούτης όσο και ο Ψάρης θα αγωνιστούν μαζί μέχρι το τέλος για να προστατεύσουν ό,τι αγαπούν

Δες το τρέιλερ: 

2. Κλάους: Το Μυστικό των Χριστουγέννων («Klaus»)

Klaus

Όταν ο Τζέσπερ αυτοανακηρύσσεται ο χειρότερος μαθητής στην ταχυδρομική ακαδημία, διορίζεται σε ένα παγωμένο νησί πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, όπου οι ντόπιοι είναι στα μαχαίρια και σπάνια ανταλλάσσουν κουβέντες μεταξύ τους, πόσω μάλλον γράμματα. Ο Τζέσπερ είναι έτοιμος να τα παρατήσει όταν στο πρόσωπο της ντόπιας δασκάλας Άλβα βρίσκει μια σύμμαχο και ανακαλύπτει τον Κλάους, έναν μυστηριώδη ξυλουργό που ζει μόνος σε μια καλύβα γεμάτη χειροποίητα παιχνίδια. Αυτές οι απρόσμενες φιλίες φέρνουν ξανά χαμόγελα στο Σμίρενσμπεργκ, δημιουργώντας μια νέα γενιά γενναιόδωρων γειτόνων, μαγικών παραδόσεων και καλτσών που κρέμονται από την καμινάδα με φροντίδα.

Μπορεί να έχουν περάσει τα Χριστούγεννα, πρόκειται όμως για μια εξαιρετική ταινία την οποία αξίζει να δείτε.

Δες το τρέιλερ: 

Διάβασε ακόμη:  Οι νικητές των Critics' Choice Awards 2020

3. Ο Ευγενικός κύριος Λινκ («Missing Link»)

link

Ο σερ Λάιονελ Φροστ είναι ο μεγαλύτερος κυνηγός μυθικών τεράτων στον κόσμο κι έχει επιτέλους βρει την αποστολή που θα τον κάνει μέλος της διάσημης Λέσχης Εξερευνητών του Λονδίνου, την ανακάλυψη ενός γιγάντιου πιθήκου που ζει στη Βορειοδυτική Αμερική, του «χαμένου κρίκου» της εξέλιξής μας.

Δες το τρέιλερ:

4. Toy Story 4 

fdsg

Η πλοκή της ταινίας αφορά τα παιχνίδια Σερίφης Γούντι, Buzz Lightyear καθώς και τους φίλους τους και τη ζωή τους, αφού ο Άντι, ο πρώτος ιδιοκτήτης τους, του έδωσε στη μικρή Μπόνι. Η παρέα, θα προσπαθήσει την επανένωση με την Bo Peep, η οποία δόθηκε στο Toy Story 3.

Δες το τρέιλερ:

Διάβασε ακόμη: Ανακοινώθηκε ο πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς «Lord of the Rings»

Home