4 συνταγές που θα απογειώσουν το τραπέζι του σαββατοκύριακου σου
Εμείς πήραμε έμπνευση από τις συνταγές που παρακολουθούμε καθημερινα από το Kitchen Island, το οποίο παρουσίασε ανάμεσα σε άλλες, μια νόστιμη συνταγή για τα παιδιά, ιδανική για το ταπεράκι του σχολείου.
Υγιεινή καλοκαιρινή σαλάτα με κινόα που ξεχειλίζει από τις γεύσεις των καλύτερων προϊόντων του καλοκαιριού! Αυτή η αγαπημένη συνταγή είναι γεμάτη με βατόμουρα, καλαμπόκι, αγγούρι, ροδάκινα, βότανα και σάλτσα λεμονιού με ελαιόλαδο. Υπέροχη για να την συνοδεύσετε με τα σνίτσελ κοτόπουλο από την υπεραγορά @tsiartassupermarket !
Υλικά:
¾ του φλ. ψημένη κινόα
¾ του φλ. καλαμπόκι
½ φλ. κόκκινο κρεμμύδι σε κύβους
1 ροδάκινο (χωρίς κουκούτσι και κομμένο σε κομμάτια)
½ φλ. βατόμουρα
½ φλ. αγγούρι σε κύβους
⅓ φλ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα δυόσμου
½ φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
¼ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ξύσμα και χυμό από 2 μικρά λεμόνια
½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι
προαιρετικά: ½ φλ. φέτα ή κατσικίσιο τυρί
1 πακέτο σνίτσελ κοτόπουλο Τσιάρτας
Για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα σε μόλις 30 λεπτά, δοκιμάστε αυτό το κοτόπουλο με μέλι, αρωματισμένο με σκόρδο, σάλτσα σόγιας, λεμόνι και τζίντζερ. Σερβίρετε το κοτόπουλο με ρύζι και φρέσκο μπρόκολο για ένα χορταστικό και ισορροπημένο γεύμα.
Υλικά:
4 στήθη κοτόπουλου (περίπου 600 γρ.), καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 2-3 εκ. 2 κ.σ. αλεύρι
40 γρ. τζίντζερ (καθαρισμένο και ψιλοτριμμένο)
4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
6 κ.σ. σάλτσα σόγιας
5 κ.σ. μέλι
½-1 χυμό λεμονιού
1 κ.σ. φυτικό λάδι (για το σερβίρισμα (προαιρετικά))
Μοιραζόμαστε μαζί σας την καλύτερη συνταγή για #ΚέικΓεωγραφίας. Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε γευστικά σε όλο τον κόσμο με κάθε μπουκιά!
Υλικά:
5 αυγά
1 φλ. ηλιανθέλαιο
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. γάλα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι βανιλλίνη
3 κ.σ. κακάο
Ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C, στον αέρα για 50’
Αν είστε λάτρης της σοκολάτας θα λατρέψετε και αυτές τις τηγανίτες σοκολάτας. Για περισσότερη απόλαυση σερβίρετε με σπρέι σαντιγί @nikiforou_eggs
Υλικά:
Τηγανίτες
185 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ. κακάο σε σκόνη
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
¼ κ.γ. αλάτι
2 αυγά Νικηφόρου
65 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
240 ml πλήρες γάλα
45 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 κ.γ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
85 γρ. κομματάκια σοκολάτας
βούτυρο ή λάδι (για το μαγείρεμα)
Σάλτσα γκανάς σοκολάτας
140 γρ. γλυκόπικρη ή ημίγλυκη σοκολάτα
120 ml κρέμα γάλακτος
Για το σερβίρισμα:
Σπρέι Σαντιγί Νικηφόρου