Αβοκάντο τοστ με μανιτάρια
Θα τρελάνει τον ουρανίσκο σου, άσε που φτιάχνεται μέσα λίγα μόνο λεπτά!
Συστατικά:
- 450 γρ. μανιτάρια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- πρέζα θαλασσινό αλάτι
- 1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
- 3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- 1 κ.γ. θυμάρι
Για τοστ:
- 2 φέτες ψωμί χοντρό προζυμένιο και ένα μικρό αβοκάντο
Εκτέλεση:
- Κόψε τα μανιτάρια και πρόσθεσε τα στο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με ελαιόλαδο και μια πρέζα θαλασσινό αλάτι.
- Μαγείρεψε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας περιστασιακά για 10 λεπτά (αφήνοντας τα μανιτάρια να ιδρώσουν και να απελευθερώσουν το φυσικό τους νερό).
- Συνδύασε το βαλσάμικο ξίδι και το θυμάρι σε ένα μικρό μπολ.
- Άναψε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίξε το υγρό μείγμα πάνω από τα μανιτάρια.
- Συνέχισε να μαγειρεύεις τα μανιτάρια, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πήξουν τα υγρά και να ροδίσουν τα μανιτάρια. (5-10 λεπτά)
Για το ψωμί:
- Κόψε δύο χοντρές φέτες προζυμένο ψωμί και φρυγάνισε. Πολτοποίησε 1 μικρό αβοκάντο και άλειψε το πάνω στη φρυγανιά, πρόσθεσε από πάνω τα έτοιμα μανιτάρια. Πασπάλισε με θαλασσινό αλάτι και περισσότερο φρέσκο θυμάρι.