Thumbnail

Aυτή είναι η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή Tiramisu που θα δοκιμάσεις Aυτή είναι η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή Tiramisu που θα δοκιμάσεις

Η πιο δροσερή νότα στο Πασχαλινό τραπέζι
Λίγες μέρες πριν από το τραπέζι του Πάσχα το Kitchen Island ετοίμασε το πιο λαχταριστό, εύκολο και νόστιμο Tiramisu για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

360 γρ. κρέμα γάλακτος

60 γρ. ζάχαρη άχνη

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

226 γρ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουτάκι  Caffe Latte της επιλογής σας

2 κ.σ. λικέρ 

200 γρ. (1 πακέτο) σαβαγιάρ 

Κακάο σε σκόνη για πασπάλισμα

 

Για την εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας μίξερ χειρός ή σταθερό μίξερ με το εξάρτημα του σύρματος, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια σε μέτρια-χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να αρχίσει να αφρίζει. Αυξήστε την ταχύτητα σε μέτρια-υψηλή και συνεχίστε περίπου για 3 λεπτά.

Προσθέστε το μασκαρπόνε και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι η κρέμα να γίνει είναι πλούσια, και παχύρρευστη. Αφήστε το στην άκρη. Σε ένα ρηχό μπολ, προσθέστε τον καφέ και το λικέρ και ανακατέψτε. Βουτήξτε τα σαβαγιάρ στο μείγμα του καφέ (όχι να μουλιάσουν, μόνο μια γρήγορη βουτιά) και τοποθετήστε τα σε μια στρώση στον πάτο ενός ταψιού 20x20 εκ. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, απλώστε τη μισή κρέμα μασκαρπόνε σε ομοιόμορφη στρώση πάνω από τα σαβαγιάρ. Προσθέστε άλλη μία στρώση σαβαγιάρ βουτηγμένα σε καφέ και από πάνω την υπόλοιπη κρέμα μασκαρπόνε. Απλώστε ομοιόμορφα.

Πασπαλίστε γενναιόδωρα με κακάο σε σκόνη πάνω από την κρέμα. Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα πριν το σερβίρισμα.

Δες αναλυτικά το βίντεο

 

Home