Thumbnail

Ένα παγωτό δεν είναι ποτέ αρκετό στην παγκόσμια ημέρα παγωτού (Βίντεο) Ένα παγωτό δεν είναι ποτέ αρκετό στην παγκόσμια ημέρα παγωτού (Βίντεο)

Όχι πως θέλουμε δικαιολογία για να φάμε ένα παγωτό, αλλά στις 16 Ιουλίου που έχει καθιερωθεί παγκόσμια ως η ημέρα του, επιβάλλεται
Οι μανάδες μας όταν ήμασταν μικρά έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μην τρώμε παγωτό τον χειμώνα. Έτσι το πρώτο παγωτό της χρονιάς σηματοδοτούσε τον ερχομό της Άνοιξης, τον "προθάλαμο" για το πολυπόθητο ανέμελο καλοκαίρι. Ευτυχώς, μεγαλώσαμε και πλέον μπορούμε να απολαμβάνουμε το παγωτό μας ολόχρονα, ειδικά όταν αυτό είναι σπιτικό, φτιαγμένο με τα πιο αγνά προϊόντα.

Λογικό ήταν κάποιος να σκεφτεί να αφιερώσει μια ημέρα του χρόνου στο αγαπημένο μικρών και μεγάλων,  παγωτό. Γι΄ αυτό έχουμε να ευχαριστούμε τους Αμερικανούς, καθώς από εκεί ξεκίνησε το συγκεκριμένο "έθιμο" και γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. 

Το παγωτό έχει μακρά ιστορία. Στην αρχαία Κίνα, οι μάγειρες παρασκεύαζαν δροσιστικά πιάτα από ένα μείγμα πάγου, χιονιού και φρούτων, ενώ αργότερα από γάλα και πάγο. Επιδόρπια που έμοιαζαν με παγωμένο χυμό υπήρχαν επίσης στο αρχαίο Ισραήλ, την Ελλάδα και τη Ρώμη.

Η απόλαυση ενός παγωτού είναι σε άμεση συνάρτηση με την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται. Επειδή λοιπόν θέλεις το καλύτερο τόσο για εσένα όσο και για την οικογένειά σου, θα μπεις στην κουζίνα για να φτiάξεις στα γρήγορα σορμπέ κεράσι, χρησιμοποιώντας κεράσια Νώμα από τη Lidl Kύπρου. 

Σε μια εποχή που όλα γύρω μας αλλάζουν, η Lidl Kύπρου δίνει προτεραιότητα και αφουγκράζεται την ανάγκη να μας προσφέρει σταθερές αξίες στην καθημερινότητά μας. Εξού και δημιούργησε τη σειρά τοπικών και ποιοτικών προϊόντων Νώμα, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε γεύσεις από διάφορα μέρη της Κύπρου και της Ελλάδας στον τόπο μας, λες και είμαστε εκεί. 

Κάθε τόπος άλλωστε δίνει ξεχωριστά προϊόντα. Αυτό το γνωρίζει καλά η Lidl Kύπρου που επιλέγει πάντοτε τα καλύτερα, εκείνα με την πιο δυνατή υπογραφή σε γεύση και ποιότητα. Ταξιδεύοντας σε όλη την Κύπρο και την Ελλάδα, αναζήτησε παραγωγούς, δοκίμασε τα προϊόντα τους και επίλεξε εκείνα που αξίζουν να φέρουν τη σφραγίδα της σειράς Νώμα. Εκεί όπου η ποιότητα συναντά την τεχνογνωσία, την ιστορία κάθε τόπου στη γεύση και τα αρώματα, την αυθεντικότητα και τη σοβαρότητα στην παραγωγή. 

Ένα γευστικό ταξίδι σε όλη την Κύπρο και την Ελλάδα που καταλήγει στο τραπέζι μας. Άλλωστε, το όνομά της ίδιας της σειράς «Νώμα» μαρτυρά πως είναι το νόημα της υγιεινής διατροφής, της εντοπιότητας, της διατροφικής αξίας και της ευζωίας, που στην τελική κρύβεται στην ποιότητα των επιλογών που κάνουμε καθημερινά.

Γι΄ αυτό και το παγωτό του Kitchen Island δε θα μπορούσε να μη φτιαχτεί με κεράσια της επωνυμίας Νώμα και βιολογικό μέλι. Tα προϊόντα της Lidl Kύπρου με το βιολογικό λογότυπο σημαίνει ότι πληρούν όλες τις ανώτατες προδιαγραφές. Με το σύστημα διασφάλισης ποιότητας που εφαρμόζει, ελέγχει ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα και έτσι είναι σε θέση να προσφέρει υψηλής αξίας και ασφάλειας βιολογικά προϊόντα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Lidl Kύπρου τα προϊόντα της φέρουν σχετικές σημάνσεις και πιστοποιήσεις, δίνοντας σου την ευχέρεια να γνωρίζεις ότι διατηρεί υψηλά πρότυπα σε σχέση με την ποιότητά τους. Παράλληλα, υπάρχει διαφάνεια, βοηθώντας σε στο να λάβεις συνειδητές αποφάσεις σχετικά με τη διατροφική αξία, τα αλλεργιογόνα και τη σφραγίδα βιωσιμότητας των όσων επιλέγεις.

Υλικά:

  • 700gr κατεψυγμένα κεράσια
  • 3-4 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 100ml γάλα καρύδας
  • χυμός από ½ λάιμ

Εκτέλεση

  • Αφήνεις τα κεράσια να ξεπαγώσουν για 5-10 λεπτά.
  • Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα επεξεργαστή τροφίμων.
  • Παγώνεις και απολαμβάνεις 

     

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για τις σημάνσεις και τις πιστοποιήσεις της Lidl Kύπρου, ΕΔΩ  

 

Home