Η απόλυτη συνταγή για Chili Con Carne με αρωματικό ρύζι Bali και σάλτσα αβοκάντο
H Κρίστη Αγαπίου σού δείχνει πώς να φτιάξεις εύκολα ένα πιάτο που θα σε ταξιδέψει στο Μεξικό!
Υλικά:
- 1κ.σ. ελαιόλαδο ή σπρέι μαγειρέματος χαμηλών θερμίδων
- 500γρ άπαχο βοδινό κιμά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2 πράσινες πιπεριές, χωρίς σπόρους και κομμένες σε κύβους (θα μπορούσαμε να
- προσθέσουμε κόκκινο και κίτρινο αν θέλουμε)
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 70γρ πουρέ ντομάτας
- 1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
- 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
- 1 κ.σ. κύμινο σκόνη
- 400γρ κονσέρβα κόκκινα φασόλια (στραγγισμένα και ξεπλυμένα)
- 500γρ πασάτα ή 400γρ ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 κύβο ζωμό βοδινού (σπασμένο)
- 140ml ζεστό νερό
Για το ρύζι
- 2 φλιτζάνια ρύζι Μπαλί
- 4 φλιτζάνια νερό
Για τη σάλτσα αβοκάντο
- 2 αβοκάντο (ψιλοκομμένο)
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι
- 1/2 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- Πάπρικα (προαιρετικά)
- 1/2 μικρό πακέτο φρέσκο κόλιανδρο (ψιλοκομμένο)
Δες την εκτέλεση στο πιο κάτω βίντεο: