Thumbnail

Η απόλυτη συνταγή για Chili Con Carne με αρωματικό ρύζι Bali και σάλτσα αβοκάντο Η απόλυτη συνταγή για Chili Con Carne με αρωματικό ρύζι Bali και σάλτσα αβοκάντο

H Κρίστη Αγαπίου σού δείχνει πώς να φτιάξεις εύκολα ένα πιάτο που θα σε ταξιδέψει στο Μεξικό!
Ναι, αυτό είναι το απόλυτο comfort food: Chili Con Carne με αρωματικό ρύζι Bali και σάλτσα αβοκάντο. Ένα πιάτο γεμάτο γεύση, ιδανικό για να ζεστάνει τις καρδιές μας αυτό το χειμώνα.

Υλικά:

  • 1κ.σ. ελαιόλαδο ή σπρέι μαγειρέματος χαμηλών θερμίδων
  • 500γρ άπαχο βοδινό κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 πράσινες πιπεριές, χωρίς σπόρους και κομμένες σε κύβους (θα μπορούσαμε να
  • προσθέσουμε κόκκινο και κίτρινο αν θέλουμε)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 70γρ πουρέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.σ. κύμινο σκόνη
  • 400γρ κονσέρβα κόκκινα φασόλια (στραγγισμένα και ξεπλυμένα)
  • 500γρ πασάτα ή 400γρ ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού (σπασμένο)
  • 140ml ζεστό νερό

Για το ρύζι

  • 2 φλιτζάνια ρύζι Μπαλί
  • 4 φλιτζάνια νερό

Για τη σάλτσα αβοκάντο

  • 2 αβοκάντο (ψιλοκομμένο)
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • Πάπρικα (προαιρετικά)
  • 1/2 μικρό πακέτο φρέσκο κόλιανδρο (ψιλοκομμένο)

Δες την εκτέλεση στο πιο κάτω βίντεο:  

 

Home