Μπράουνις με καφέ Littles French Vanilla
Η Κρίστη Αγαπίου σού δείχνει την πιο νόστιμη συνταγή για λαχταριστά μπράουνις
Υλικά:
- 200 γρ. σοκολάτα μαύρη 70% , κουβερτούρα
- 200 γρ. βούτυρο ανάλατο
- 1 κ.γ. καφές Little's διαλυμένο σε 15ml νερό ή 1 κάψουλα littles vanilla coffee
- 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη άσπρη
- 3 μέτρια αυγά
- 130 γρ. αλεύρι φαρίνα (Plain Flour)
- 3 κ.σ. κακάο
- Λίγο αλάτι
- 70γρ. σοκολάτα γάλακτος ή καρύδια (δεν είναι αναγκαίο)
Μέθοδος:
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψί ή Pyrex μικρό προς μέτριο βάζεις λαδόκολλα
- Βάζεις τον καφέ με λίγο βραστό νερό για να διαλυθεί ή ετοιμάζεις την κάψουλα και το αφήνεις στο πλάι να κρυώσει.
- Με την μέθοδο Bain Marie βάζεις λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και σε ένα μεταλλικό μπολ βάζεις τον βούτυρο με την μαύρη σοκολάτα. Βάζεις το μεταλλικό μπολ πάνω από την κατσαρόλα. Σιγά σιγά ανακατεύεις και το αφήνεις να λιώσει. Όταν λιώσει η σοκολάτα και το βούτυρο το αφήνεις στο πλάι να κρυώσει.
- Στη συνέχεια σε ένα άλλο βαθύ μπολ βάζεις τα αβγά με την ζάχαρη αλλά και τον καφέ (κρύο) και ανακατεύεις καλά με ένα μίξερ μέχρι να γίνει κρεμώδες το μίγμα.
- Στη συνέχεια προσθέτεις το μίγμα σοκολάτας και ανακατεύεις καλά.
- Βάζεις το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύεις καλά.
- Μεταφέρεις το μίγμα στο ταψί, τοποθετείς τα κομμάτια σοκολάτας γάλακτος από πάνω και το βάζεις στον φούρνο 30-35 λεπτά. Είναι καλό να τοποθετήσεις ένα μαχαίρι στην μέση για να ελέγξεις ότι το μίγμα έδεσε.
- Βγάζεις το ταψί από τον φούρνο και αφήνεις να κρυώσει για να κόψεις σε κομμάτια και να τα απολαύσεις!
- Αν δεν μπορείς να περιμένεις δοκίμασε τα ζεστά με λίγο παγωτό βανίλιας!
H διατροφική αξία της συνταγής από την κλινική διατροφολόγο Κρίστη Αγαπίου