Thumbnail

Μύρισε Πάσχα: Ανακαλύψαμε πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη πασχαλινή σαλάτα με αυγά Μύρισε Πάσχα: Ανακαλύψαμε πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη πασχαλινή σαλάτα με αυγά

Το Kitchen Island και το MyLife σε συνεργασία με το METRO σου προτείνουν τις πιο λαχταριστές συνταγές
Το τσούγκρισμα των αυγών αποτελεί μία αγαπημένη παράδοση των ημερών του Πάσχα και σίγουρα έχουν μείνει αρκετά στο σπίτι σου που δεν έχουν καταναλωθεί.

Για να μην τα πετάξεις, μπορείς να εκμεταλλευτείς την πληθώρα αυγών και να φτιάξεις μία νόστιμη σαλάτα με αυγά που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά:

1 μαρούλι

1 αγγούρι

ένα ματσάκι ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

2/3 του φλιτζανιού ελιές Καλαμών

3-4 βραστά αυγά

3-4 κοτσάνια φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (πράσινα + λευκά μέρη)

1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού (ή 3-4 κ.σ. μηλόξυδο)

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το μαρούλι σε λεπτές λωρίδες.

Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα αγγούρια.

Κόβουμε τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες.

Φτιάχνουμε ένα γρήγορο ντρέσινγκ από το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε λιωμένο τον σκόρδο

Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά με το ντρέσινγκ, προσθέτουμε μερικές πρέζες αλάτι και προσθέτουμε αν θεωρούμε ότι χρειάζεται λεμόνι ή ξύδι.

Τοποθετούμε από πάνω τα βραστά αυγά σε φέτες και τις ελιές Καλαμών.

 

Το Kitchen Island και το MyLife σε συνεργασία με το METRO, μάζεψαν τις 10 καλύτερες συνταγές με τις οποίες θα ξετρελάνεις οικογένεια και φίλους αυτές τις μέρες. Φλαούνες, τσουρέκια, μπισκότα, γλυκά και φαγητά που θα ικανοποιήσουν μικρούς και μεγάλους. 

Φυσικά στο ηλεκτρονικό περιοδικό «Μύρισε Πάσχα» θα βρεις όλα τα tips για να μην σπάσει ούτε ένα αυγό φέτος στο βράσιμο, ιδέες για να τα διακοσμήσεις με φαντασία και φυσικά έξυπνες συνταγές για να «εκμεταλλευτείς» φαγητά και γλυκά που ίσως περισσέψουν και να δημιουργήσεις νέα, νόστιμα πιάτα.  

Μπορείς να πατήσεις εδώ για να δεις αναλυτικά, όλες τις συνταγές.

 

Home