Thumbnail

Μύρισε Πάσχα: Βρήκαμε την απόλυτη συνταγή για τις φλαούνες του πασχαλινού σου τραπεζιού Μύρισε Πάσχα: Βρήκαμε την απόλυτη συνταγή για τις φλαούνες του πασχαλινού σου τραπεζιού

Το Kitchen Island και το MyLife σε συνεργασία με το METRO έχουν τις καλύτερες συνταγές
Στην Κύπρο το Πάσχα είναι παράδοση γι’ αυτό και όλη αυτή την εβδομάδα το σπίτι μυρίζει αρώματα που μας ξυπνούν μνήμες από συνταγές με τις οποίες μεγαλώσαμε και τώρα φτιάχνουμε εμείς για τους δικούς μας αγαπημένους.

Φλαούνες

Υλικά:

Ζύμη φλαούνας:

·        500γρ. απλό αλεύρι

·        2 αυγά

·        1 κ.γ.  μπέικιν πάουντερ

·        1 κ.γ. μαχλέπι (ψιλοαλεσμένο)

·        1 κ.γ. μαστίχα (ψιλοαλεσμένη)

·        1 κ.γ. ζάχαρη

·        125 γρ. λιωμένο βούτυρο

·        1 φακελάκι μαγιά για εύκολο ψήσιμο

·        μια πρέζα αλάτι

·        80ml ζεστό γάλα για το ζύμωμα

·        60ml ζεστό νερό

Γέμιση και γλάσο:

·        500γρ. τυριά για φλαούνες (ή μείγμα χαλούμι και τσένταρ)

·        1/4 φλιτζανιού σιμιγδάλι

·        2 αυγά

·        1 κ.γ μπέικιν πάουντερ

·        1 κ.γ. μαχλέπι

·        1 κ.γ.  μαστίχα

·        1 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

·        120 γρ. σταφίδες

·        1 αυγό (χτυπημένο με σύρμα)

·        1/2 φλιτζάνι σουσάμι

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε προετοιμάζοντας τη γέμιση εκ των προτέρων για καλύτερα αποτελέσματα. Τρίβουμε το τυρί ψιλοκομμένο και το ανακατεύουμε με τα χτυπημένα αυγά, τις σταφίδες, το δυόσμο, τη μαστίχα, το μαχλέπι και το σιμιγδάλι. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν το ψήσιμο.

Για να φτιάξουμε τη ζύμη, κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε αλάτι, μπέικιν πάουντερ, μαχλέπι και μαστίχα. Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα αυγά στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε απαλά με τα δάχτυλά μας. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό με τη ζάχαρη και τη ρίχνουμε στη ζύμη μαζί με το χλιαρό γάλα. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει σφιχτή, αλλά όχι πολύ σαν ψωμί.

Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1-2 ώρες ή μέχρι σχεδόν να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Μόλις φουσκώσει η ζύμη, ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά με τη γέμιση τυριού και τα αφήνουμε στην άκρη. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτά φύλλα και κόβουμε σε ορθογώνια 12 επί 12 εκατοστά.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι ένα μικρό πιάτο και αλείφουμε την εξωτερική πλευρά των ορθογωνίων ζύμης με χτυπημένο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο 180C και ψήνουμε 25-30 λεπτά.

 

Το Kitchen Island και το MyLife σε συνεργασία με το METRO, μάζεψαν τις 10 καλύτερες συνταγές με τις οποίες θα ξετρελάνεις οικογένεια και φίλους αυτές τις μέρες. Φλαούνες, τσουρέκια, μπισκότα, γλυκά και φαγητά που θα ικανοποιήσουν μικρούς και μεγάλους. 

Μπορείς να πατήσεις εδώ για να δεις αναλυτικά, όλες τις συνταγές.

Home