Μύρισε Πάσχα: Φτιάξε τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια για το οικογενειακό τραπέζι
Για να φτιάξεις τα πιο νόστιμα και γευστικά κουλουράκια, βρήκαμε την απόλυτη συνταγή που θα ενθουσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σου.
Υλικά:
· 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
· 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
· 125 γρ. ζάχαρη άχνη
· 180 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
· 25 γρ. πλήρες γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
· 2 αυγά
· ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, το γάλα, ένα αυγό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αναμειγνύουμε τα υλικά με το σύρμα ή με το φτερό μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Προσέχουμε να μην χτυπήσουμε πολύ το μείγμα για να μη σκληρύνει η ζύμη. Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Αφού κρυώσει, την χωρίζουμε σε μικρότερα κομμάτια και ξεκινάμε το πλάσιμο. Πλάθουμε τη ζύμη στον πάγκο σαν ρολό, μέχρι να έχουμε μακρόστενα κορδόνια. Τα διπλώνουμε στη μέση και τα στρίβουμε σε πλεξούδα ή σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Είναι σημαντικό όλα τα σχήματα να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.
Μεταφέρουμε τα κουλουράκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού για να γυαλίσουν.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά. Τα κουλουράκια είναι έτοιμα όταν αποκτήσουν ένα βαθύ χρυσαφένιο χρώμα.
Extra Tip: Για τα τέλεια κουλουράκια πρέπει να αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε μια λεκάνη σκεπασμένη με πετσέτα.
Το Kitchen Island και το MyLife σε συνεργασία με το METRO, μάζεψαν τις 10 καλύτερες συνταγές με τις οποίες θα ξετρελάνεις οικογένεια και φίλους αυτές τις μέρες. Φλαούνες, τσουρέκια, μπισκότα, γλυκά και φαγητά που θα ικανοποιήσουν μικρούς και μεγάλους.
Μπορείς να πατήσεις εδώ για να δεις αναλυτικά, όλες τις συνταγές.