Μύρισε Πάσχα: Φτιάξε τις πιο λαχταριστές πασχαλινές φωλιές με πραλίνα που θα λατρέψουν όλοι
Υλικά:
· ζύμη κανταΐφι
· 125 γρ. ανάλατο βούτυρο (λιωμένο)
Για το σιρόπι:
· 1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
· 1 ½ φλιτζάνια νερό
Για τη γέμιση:
· 500 γρ. πραλίνα σοκολάτας
Για τη διακόσμηση:
· Πασχαλινά αυγά
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα και λαδώνουμε ελαφρά με βούτυρο τις φόρμες για μάφιν.
Για το σιρόπι
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για τις θήκες τάρτας
Χωρίζουμε και σχηματίζουμε τη ζύμη κανταΐφι σε κομμάτια μήκους περίπου 3 εκατοστών και την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης και την περιχύνουμε με το βούτυρο. Χρησιμοποιώντας τα χέρια μας προσπαθούμε να απλωθεί το βούτυρο σε όλο το κανταΐφι και γεμίζουμε κάθε τρύπα της φόρμας για μάφιν με το κανταΐφι.
Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Βγάζουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας σιρόπι πάνω από κάθε βάση. Αφήνουμε να κρυώσει.
Γεμίζουμε κάθε τάρτα με πραλίνα σοκολάτας και τη διακοσμούμε με πασχαλινά αυγά.
Το Kitchen Island και το MyLife σε συνεργασία με το METRO, μάζεψαν τις 10 καλύτερες συνταγές με τις οποίες θα ξετρελάνεις οικογένεια και φίλους αυτές τις μέρες. Φλαούνες, τσουρέκια, μπισκότα, γλυκά και φαγητά που θα ικανοποιήσουν μικρούς και μεγάλους.
Φυσικά στο ηλεκτρονικό περιοδικό «Μύρισε Πάσχα» θα βρεις όλα τα tips για να μην σπάσει ούτε ένα αυγό φέτος στο βράσιμο, ιδέες για να τα διακοσμήσεις με φαντασία και φυσικά έξυπνες συνταγές για να «εκμεταλλευτείς» φαγητά και γλυκά που ίσως περισσέψουν και να δημιουργήσεις νέα, νόστιμα πιάτα.
Μπορείς να πατήσεις εδώ για να δεις αναλυτικά, όλες τις συνταγές.